Bergens kuleste olding er avslørt: Er egentlig en mann i 20-åra

Er blitt en farsott på sosiale medier.

(Dagbladet): Han har blitt en farsott på sosiale medier og er blant annet blitt intervjuet av såvel Bergens Tidende som Dagbladet, den spreke 88-åringen gamle Dangfart Tønnessen som tipser mediene om saker og triller rundt i byen på et elektrisk rullebrett.

Men i virkeligheten er «Dangfart» en mann i 20-åra med en svært forseggjort maske. Det røper Bergens Tidende i kveld, etter at de først la ut en artikkel om rullebrett-entusiasten som forutsatte at han faktisk var 88 år.

Startet med en bursdag Vi skal ikke ta dem på det, for Dagbladet har selv sitert «Dangfart» etter at han tipset oss om kong Haralds kostelige kommentar om Sonja i NRKs juleintervju i fjor.

Nå kjenner Dagbladet hans egentlige identitet. Han ønsker imidlertid å beholde sin anonymitet, for - som han sier - blir han avslørt er «Dangfart» død.

- Det startet med en bursdagsfest hvor man skulle kle seg ut og jeg ikke hadde peiling på hva jeg skulle kle meg ut som. Uken før kom jeg i diskusjon med en gammal fyr på sånn 100 år som mente at jeg brukte brødmaskinen på Kiwi feil og det ble et helvetes leven, forteller han til Dagbladet.

Stunt - Jeg har alltid vært fascinert av faktene til eldre mennesker og tenkte at det hadde vært smidig å være en eldre fyr for en kveld. De slipper liksom unna med alt. Mulig jeg har en fetisj for folk over 80 - men de inspirerer, sier han.

Siden har han brukt masken - som er laget av den kanadiske kunstneren Ian Marier, som har naturtro masker som spesialitet - til flere stunt i det bergenske bybildet.

- Jeg har kommet meg inn på utesteder i Bergen uten at dørvaktene har brydd seg om legitimasjon og bare spurt om alt går bra. Jeg har spasert rundt i sentrum bare for å være gammel for en dag, og laget videoen med dette elektriske brettet, med mer, sier han.

Overfor Dagbladet avviser han at han har «lurt» mediene.

- Lurt og lurt. Det er vel mer media som hopper på. Det er som å lokke en løskatt med leverpostei enkelte ganger. Selv om det er helt uskyldig «luring» som på ingen måte skal henge ut noen, eller sette folks jobb på spill, sier han.