Anmeldelse: Emir - «Mer av deg»

Bergens mest aggressive rapper er minst like bra som følsom romantiker

EMIR beveger seg sømløst fra konfronterende industrirap til sukkersøt 2-step på 21 dager.

Foto: Sony Music Norway
Foto: Sony Music Norway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Uten forstyrrende gimmicker, og med en imponerende evne til å uanstrengt mestre flere ulike felt, er Emir Hindic aka Onge $ushimane aka EMIR i ferd med å gjøre seg til en uventet posterboy for uredd kreativitet i landets urbane musikkscene.

Albumaktuell for bare tre uker siden med kollega Kobe og deres mektige «Døden lever lengst», trådte 25-åringen allerede fredag tilbake i rampelyset. Nå helt på egenhånd gjennom solodebuten «Mer av deg».

Til tross for den rekordkorte tiden mellom utgivelsene, er det likevel ingen grunn til å engste seg for overeksponering. Bergenserens nye prosjekt kunne nemlig ikke ha skilt seg mer fra rapduoens beinharde og industrielle lydbilde.

Avduket for nøyaktig ett år siden, startet EMIR sitt atskillig mer tilgjengelige kapitel på overrumplende dansbart vis med singelen «Faller», før 2018 ble innledet av det Coucheron-produserte mesterverket «Alltid» – et gåsehudepisk anthem av udiskutabel klassikerkvalitet.

Når han nå endelig slipper resten av sin mildt sagt etterlengtede debutskive, tas førstesingelens UK garage-lefling helt ut i pur 2-Step-lykkerus på det innledende tittelsporet og tredjesingelen «Hvis vi må», hvor hovedpersonen linker opp for et nytt gullkantet samarbeid med Telemark-crooneren Charlie Skien (som også velsignet «Døden lever lengst»-låta «Skyller ned»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer