Bergensavisen lurt av utdrikningslag

- Vi beklager at vi har blitt lurt, sier sjefredaktøren.

LURESAK: På BA.no i går og i dagens papirutgave av Bergensavisen. Faksimile: BA
LURESAK: På BA.no i går og i dagens papirutgave av Bergensavisen. Faksimile: BA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I går skrev Bergensavisen om Lars Roger Solem (26), som hadde hoppet i paraglider fra fjellet Ulriken og krasjlandet i et tre uten å skade seg. Artikkelen sto også på trykk i dagens papiravis.

Imidlertid viste historien seg å være for utrolig til å være sann, slik BA selv formulerer det i dag.

Utdrikningslag
Flertallet av tipserne og vitnene avisen snakket med var nemlig en del av utdrikningslaget til Solhem, og det hele var et forsøk på å ta BA ved nesen. Først i dag ante avisen uråd, og Kåre Aasmyr, som først hadde tipset avisen, innrømte at det bare var en spøk.

— Vi syntes det var en god spøk, men vi trodde ikke det kom til å komme i avisen, sier han til BA.

Det avkrefter imidlertid «hopperen» selv.

- Vi kjørte bare på, planen var jo at vi ikke skulle bli avslørt, sier Solem til Dagbladet.no.

- Bare spilte med
- Det hele var et utdrikningslag som vennene mine hadde planlagt for å drite meg ut. De hentet meg med bind for øynene og heiste meg opp i treet. Så tipset de avisen. Da bare hang jeg der og spilte med, sier Solem, som skal gifte seg om to uker.

- Hva hvis dette stuntet hadde ført til at brannvesenet eller andre redningsmannskaper rykket ut?

- Nei, jeg er jo bare offeret her. Det var BA valgte å skrive saken, jeg ble bare lurt opp i treet. Det er ikke mitt problem at de var så lette å lure.

- Vil gjennomgå rutinene
Sjefredaktør Anders Nyland i BA har lite til overs for stuntet, men tar selvkritikk for at de lot seg lure:

- Vi legger oss helt flate og beklager at vi har blitt lurt til å sette på trykk en historie som ikke er sann. Dessverre er det jo slik at når noen med vitende og vilje bevisst går inn for å lure media, så kan slikt skje, men jeg synes at det er sørgelig at voksne mennesker gjør slikt, sier Nyland til Dagbladet.no.

BA fikk tips fra flere personer i saken, og alle sa seg villige til å stå frem i avisen med både fullt navn og bilde. I tillegg ringte journalisten politiet.

- Vi kommer nå til å gjennomgå våre interne rutiner for å se om vi har gjort tilstrekkelig for å luke ut falske tips, og for å forhindre lignende ting å skje i fremtiden, opplyser Nyland.

Sjokkert forlovede
Både forloveden og familien til Solem så saken på nett.

- Hun ble litt sjokkert da hun leste at jeg hadde styrtet i et tre, men lettet da hun leste at alt hadde gått bra. Etter hvert så fortalte jeg henne at alt bare var tull, sier Solem, som i dag også sa i fra til foreldrene «for å skåne dem».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer