Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bergensbølgen blir MTV-program

BERGEN (Dagbladet): Nordic MTV gjorde i går forarbeidet til det som skal bli et eget program om musikkbølgen i Bergen. Musikkanalen avviser at programmet er et resultat av all kritikken fra det norske musikkmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kings of Convenience, Röyksopp, Sondre Lerche og alle de andre stjerneskuddene fra Bergen blir viet et eget program på Nordic MTV 17. november. Der skal kanalen forsøke å komme til bunns i de gode tidene for musikk i Bergen.

MTV Nordic har måttet tåle mye pepper for påstått manglende interesse for norsk musikk. Ifølge produsent Niklas Engardt i MTV Networks er det utelukkende musikalske vurderinger som ligger til grunn for at de nå går for Bergen og Norge.

Forstår kritikken

- Det er ikke på grunn av all kritikken vi gjør dette. Vi ser på det vi mener er interessant, og akkurat nå er musikken veldig bra i Bergen, sier Engardt til Dagbladet.

Han vil ikke røpe for mye av hva som skal skje i programmet, som skal være det første av flere liknende program. Bortsett fra at det er bergensbølgen det handler om.

- Jeg kan forstå at noen har kalt oss Sverige MTV. Vi har hatt mye svensk. Det er hele tida subjektive vurderinger om hva som er bra, som legges til grunn, og derfor er vi nå her i Bergen.

Bergens-sound

I går trålet Engardt og hans TV-team Bergen rundt i jakt på den musikalske hemmeligheten bak alle bandene som har poppet opp med suksess i byen. Dagbladet var med da vokalist Willy «William Hut» Marhaug i Poor Rich Ones ga sitt bidrag til programmet hjemme i leiligheten midt i Bergen sentrum.

- Det har alltid vært mange bra band i Bergen, men forskjellen nå er at flere har slått gjennom internasjonalt. Denne bølgen er ingen døgnflue slik som tidligere hyper i Bergen har vært, sa han til Engardt og kamera.

Poor Rich Ones-frontfiguren, som også ga ut en soloplate tidligere i år, har ingen problemer med å forstå at Sverige har fått det meste av oppmerksomheten på Nordic MTV de siste åra. I motsetning til Norge har Sverige klart å skape kommersielle suksesser.

- Nå har Bergen et eget sound, slik Seattle hadde det med grønsjen. Melodiøs, melankolsk og gode sangere er stikkord, sier William Hut i programmet.

- Er dere så melankolske på grunn av været? spurte produsent og intervjuer Engardt, som ikke trivdes med å være våt i håret.

- Kanskje det.

Fordommer

MTV-produsent Niklas Engardt røper at grupper som Poor Rich Ones og Kings of Convenience er svært godt likt blant sentrale personer i MTV Nordic. Men Engardt holder fast ved at MTV Nordic ikke forskjellsbehandler musikk fra de nordiske landene.

- Selv om jeg som alle andre kan ha fordommer mot musikk fra ulike land, spiller det ingen rolle hvor musikken kommer fra så lenge den er bra. Jeg viste ikke at Röyksopp var norske første gang jeg hørte dem, men det betyr jo heller ingen ting, sier han.

Engardt virker fornøyd med dagens musikalske gravende journalistikk i hippe Bergen.

- Vi kommer hit, og så finner vi noe. I morgen skal vi snakke med en gothrocker. Dette blir bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!