Bergensbrus

Bergensbølgen når nye høyder når folket bak Tellé-labelen lager musikkfest på USF til helga. - Vi har kanskje tatt oss vann over hodet, sier Mikal Tellé.

«Mitell presenterer: Dugnad» er navnet på begivenheten, som beskrives som den største i musikkselskapets historie. Og det sier ikke lite når man vet at Tellé Records har fostret artister som Kings Of Convenience, Röyksopp og Ralph Myerz & the Jack Herren Band, før de skrev kontrakt med større plateselskap.

Tidenes fest

- Det er det største arrangementet vi har satt sammen. I forhold til de festene vi arrangerte på 90-tallet er det første gang vi har internasjonal pressedekning. Og selv om ikke alle artistene er så kjente, så har vi aldri hatt større artistomfang, forteller Mikal Tellé. Han er mannen bak selskapet Mitell, som også huser Tellé Records.

- Det er nok et større press nå, innser han.

I løpet av to dager skal fire scener og en kino fylles med musikk, bortimot 40 artister skal opptre og over tusen billetter skal selges hver dag.

- Vi ville prøve å lage en veldig bra fest for folk vi kjenner og er fan av, og et alternativ til By:Larm og Spellemannsprisen, som vi ikke føler oss så hjemme i. Vi ville lage noe sånn som vi ville det skulle være.

- Har festen en egen profil?

- Det måtte bli en Dugnads-profil, for alle gjør det gratis. Musikalsk er profilen rett og slett musikk vi liker. Det blir mye elektronika og noe rock, men da mer soft rock. Også støy, vi har en egen støy-scene på fredag.

Elektronika, soft rock og støy

Artister som skal spille live er blant andre Kings Of Convenience, Jaga Jazzist, Ephemera, Bjørn Torske, Ralph Myerz & the Jack Herren Band, King Midas, Jazzkammer og Datarock, mens DJ-sett blir servert av Per Martinsen, Rune Lindbæk, TeeBee, DJ Annie, DJ Nils Noa og mange flere.

- Jeg ser frem til å se And the Lefthanded fra Finland. Jeg var fan av dem før jeg startet, og det er morsomt å gi ut noen jeg likt så lenge. Ellers tror jeg konserten med Kings Of Convenience blir spesiell og Kompis fra Sverige. Jeg så de sist uke og de har blitt mye bedre live.

- Jeg kommer nok til å springe rundt som en jojo, skal prøve å få med meg det meste.

- Er det mulig?

- Vi har prøvd å la konsertene overlappe hverandre, så man kan se flere. Da får man jo ikke sett hele konserten, men man kan gå innom. Jeg vil jo se hvordan det meste funker live.

Nye plater

Under festen hadde Mikal og Co også tenkt å komme med flere plateslipp. Men det ser litt usikkert ut nå.

- Det er dårlig kommunikasjon med våre tsjekkiske folk, du skjønner, vi trykker alle platene våre der. Det ser ut som de fleste kommer om en ukes tid, de kan komme en dag før eller to dager etter. Men syv plater er på vei, og hvis du kjøper todager pass får du en ti-tommers vinyl med uutgitte artister, lover Mikal.

Blant de nye platene med usikker ankomstdato er en ny 7-tommer fra DJ Annie, Et 12-tommers album fra Kaptein Kaliber, en nyutgivelse av Bjørn Torskes klassiker «Nedi Myra», i tillegg til en trefarget vinylutgave av Tellés populære samlealbum, «Tellé 007».

- Blir dette en årlig fest?

- Vi har lovet hverandre at vi aldri skal gjøre det igjen. Vi har kanskje tatt oss vann over hodet. Men det er alltid sånn rett før det skjer. Når det blir fest med mange glade mennesker, så kan det jo hende vi får lyst å gjøre det igjen.

Mitell presenterer: Dugnad finner sted på Kulturhuset UFS i Bergen 1. og 2. mars. Programmet finner du på festivalsidene til Manual.

Du kan lese mer om artistene på hjemmesidene til Tellé Records

KONGSEMNERNE:</B> Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe i Kings Of Convenience skal spille under vignetten «Akustisk visekos» på Scene UFS på lørdag.
<B>ANNIE GET YOUR GUN</B> Dj Annie slipper kanskje en ny syv-tommer under Dugnad kalt «I will get on». Kanskje har du hørt henne på samlealbumet «Tellé 007» med låta «The Greatest Hit».
TORSKE I TRØBBEL:</B> Bjørn Torske kom i høst med albumet «Trøbbel». Under to-dagersfesten Dugnad skal plata hans fra 1998, «Nedi Myra», forhåpentligvis relanseres.
BAKMANNEN:</B> Mikal Telle har vært en liten bølgemaskin i Bergens musikkliv. Han er mannen bak selskapet Mitell, platelabelen Telle Records og nå - todagersfesten Dugnad.
<B>EN MANN OG HANS BAND:</B> Ralph Myerz & the Jack Herren Band spiller i Bergen i helga, og i mai debuterer de på Los Angeles-labelen Emperor Norton.