GOD PR FOR BERGEN: Bergensere lager underholdning i beste sendetid. Det synes denne bergenseren at er bra for omdømmet til det fantastiske folkeslaget. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
GOD PR FOR BERGEN: Bergensere lager underholdning i beste sendetid. Det synes denne bergenseren at er bra for omdømmet til det fantastiske folkeslaget. Foto: Toke Mathias Riskjær / DiscoveryVis mer

På kornet:

Bergensere har overtatt Reality-Norge. Endelig

Endelig kan vi legge fram et solid bevis på at Bergen faktisk burde ut av Norge, skriver bergenser.

Meninger

Som bergenser vil du kanskje møte en del motstand gjennom livet i møte med andre nordmenn. Spesielt de fra Østlandet.

«Hvor på Sørlandet er du fra?», og «er du fra Tromsø?», er ting undertegnede har måtte tåle å høre i hovedstanden.

En av årsakene til dette er at bergensere har vært neglisjert i TV-bransjen i flere tiår.

  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Barne-TV lærte oss at vanlige folk stort sett kom fra Oslo, og at dersom bergensere dukket opp på skjermen, var dette i form av raringene, dummingene og slemmingene.

Heldigvis er denne tida over, for nå har bergenserne fullstendig overtatt det beste av TV-Norge.

Endelig får østlendingene se hvordan bergensere virkelig er. Vi har silikonpupper, leppefillers og mange ekskjærester, som alle andre. Vi kan ha sex, forelske oss, og krangle, som alle andre.

Vi kan til og med vinne noe. Det kan ikke alle.

I årets sesong av «Paradise Hotel» deltok ikke mindre enn fire bergensere. Til og med hun som egentlig var fra Kristiansand, snakket bergensk. Nå var riktignok noen fra Askøy kommune, men undertegnede skal være raus med begrepet i dag.

«Love Island», som skal ledes av Vestlands-dronninga Tone Damli, har minst tre bergensere på startstreken. Også her er jeg litt raus med bergenserbegrepet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Stor... Vis mer

De fleste er likevel å se i et av de mest omtalte programmene på norsk TV de siste ukene, «Ex on the Beach». I skrivende stund er nesten halvparten i villaen bergensere. Og det er også de som gjør de best. For en glede

To av dem er de eneste som har ligget sammen. Han ene er den kjekkeste, han alle vil ha. Hun ene har kastet en drink i hodet på en eller annen østlending, og det meste av dramaet dreier seg rundt bergenserne.

Nå vet alle hvordan bergensdialekten høres ut, og ingen skal noen gang kunne sette bergensere i bås som slemmingene, dummingene og raringene.

Dette er tidenes beste PR for Bergen. Endelig kan vi legge fram et solid bevis på at Bergen faktisk burde ut av Norge.