Bergenserne inntar hovedstaden

Ekte bergensartister og bergenstorsk skal flys inn for å skape liv og røre i hovedstaden. De første på Smuget, de andre i Havnebassenget.

Festivalen går under navnet «Bergen i Verden», med mål om «Å fremme Bergensk Kultur og humor under andre himmelstrøk». Og siden mange har hevdet at Bergen er en verden for seg, kan man kanskje snakke om et internasjonalt arrangement, selv om det kun er Oslo det er snakk om.

Festivalen arrangeres for andre gang, og siden 1999 har konsertprogrammet forflyttet seg fra Soria Moria til Oslo sentrum. Nærmere bestemt Smuget. Mens mange av uteaktivitetene fremdeles vil finne sted på Torshov, det er nemlig bergensere bosatt i denne bydelen som står bak initiativet.

Blant trekkplastrene kan nevnes plateaktuelle Unge Frustrerte Menn, Baba Nation med medbrakt DJ, Bjarte Hjelmeland med sitt nye countryband Cowbiz, og komiker Dagfinn Lyngbø.

Festivalen åpnes med at ekte vestlandstorsk slippes ut i Oslo Havnebasseng. Kanksje ikke flyvefisk, men likevel, torsken skal flys levende over fjellheimen for anledningen. Så er fisketorget også representert!

Du kan lese hele programmet til festivalen Bergen i Verden på sidene til utestedet Smuget. Du kan også lese mer om noen av artistene på festivalen på hjemmesidene til Unge Frustrerte Menn, Dagfinn Lyngbø, Baba Nation, Breed og Starling.