Bergenstoget plyndret i natt!

For åtti år siden oppsto fenomenet PÅSKEKRIM. Hva var det egentlig som skjedde? Krimekspert Nils Nordberg oppklarer mysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FEBRUAR 1923: En februardag i året 1923 sitter to unge menn på den enes hybel i Riddervolds gt. 2, Kristiania. De legger mørke planer. Som studenter flest lider de av pengemangel. De har et desperat behov for å leve livet, gjerne farlig. Hvilken dåd vil best ivareta begge ønsker?

De to har merket seg at 1. påskedag dette året faller på 1. april. Hvilket betyr at den som begår et dristig kupp på denne dagen, vil få et godt forsprang.

Først ved at politiet vil ta det hele for aprilsnarr og blind alarm. Dernest ved at det er påskehelg, og hele Norge stenger.

De to unge herrene heter Nordahl Grieg og Nils Lie.

Den ene skal siden bli en av sin tids mest omstridte, men også mest kjente og elskede, diktere. Den andre skal først og fremst sette sitt preg på norsk litteratur som sjefskonsulent i Gyldendal.

Men det er noen år til. Og nå bestemmer de seg for å rane Bergenstoget.

80 ÅR SEINERE: Undertegnede sitter på jobben eller hjemme. Det er to uker eller mindre til påske, og klokka er et sted mellom 07.00 og 24.00. Telefonen ringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer