Berget jubileum

Det var der Fredrik Skavlan ble journalist, Lars Saabye Christensen forfatter og Per Chr. Ellefsen skuespiller. Kjente fjes fra kulturlivet var blant dem som feiret Berg videregående skoles 75-årsjubileum i går.

Jubileet fant sted i Universitetets ærverdige aula, og gjennom et drøyt tre timer langt program fikk både nåværende og tidligere elever vise hva de duger til.

Fredrik Skavlan dro en miniutgave av «Først & sist» fra scenen, med bergianerne Lars Saabye Christensen, Vigdis Hjorth, Vetle Lid Larssen, Jonas Gahr Støre og Dagbladet-journalistene Fredrik Wandrup og Hege Duckert som gjester.

- Den eneste av disse som ikke har vært med i «Først & sist», er faktisk Lars Saabye Christensen. Men det skyldes tilfeldigheter. Vi har selvsagt et hemmelig Berg-broderskap, avslørte Skavlan etterpå.

Han var en smule fortvilet fordi han hadde glemt å ta på seg sin eneste utmerkelse, medaljen «Den gyldne ekenøtt», som han fikk for sin innsats for skolen.

Per Chr. Ellefsen leste Lars Saabye Christensens dikt «Gutta».

- Det var på Berg jeg begynte å spille teater, vi satte blant annet opp «Krig og fred». Rektor ble så imponert at vi fikk fri dagen etter, husker Per Chr. Ellefsen, som gikk ut i 1973.

Filmregissør Marius Holst var russ sammen med Fredrik Skavlan i 1985.

- Jeg har fremdeles kontakt med over tjue av mine venner fra skoletida, sier Holst.

JUBILANTER: - Akkurat nå føler jeg meg mer som Fredrik i 1F enn som noen programleder, sa Fredrik Skavlan da han inviterte til en miniutgave av «Først og sist» under Berg skoles jubileumsfest i går. Her i samtale med noen av sine gjester, Jonas Gahr Støre (t.v.), Lars Saabye Christensen og Hege Duckert.Foto: HENNING LILLEGÅRD