Bergljót Jónsdóttir mulig operadirektør

Tidligere festspilldirektør Bergljót Jónsdóttir kan være en het kandidat til stillingen som administrerende direktør i Den Norske Opera i Oslo.

Etter at informasjonssjef ved Hålogaland Teater, Tone Lein, mandag overtok Jónsdóttirs plass i Den Norske Operas styre, startet spekulasjonene om at den tidligere direktøren for Festspillene i Bergen skal ha trådt ut av styret nettopp for å kunne søke den nye toppsjefjobben, skriver Bergens Tidende.

Søknadsfristen til den nye stillingen gikk ut 11. oktober.

Søkerlista er ikke offentlig, og nåværende festspilldirektør, Per Boye Hansen, er en av få som har bekreftet at han har søkt.

På spørsmål fra Bergens Tidende vil Bergljót Jónsdóttir ikke bekrefte om hun har søkt den nye toppsjefjobben, som skal være overordnet både operasjefen og ballettsjefen.

Styreleder Einar Solbu sier til Bergens Tidende at styret er langt inne i ansettelsesprosessen, men kan foreløpig ikke si når avgjørelsen faller.

– Det kan skje i år, men vi vet ikke ennå, sier han.

(NTB)

LES OGSÅ:

AKTUELL SOM OPERADIREKTØR? Bergljót Jónsdóttir, her avbildet under åpningen av Festspillene i Bergen som hun tidligere ledet. Foto: ODDMUND LUNDE
AKTUELL SOM OPERADIREKTØR? Bergljót Jónsdóttir, her avbildet under åpningen av Festspillene i Bergen som hun tidligere ledet. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer