Du leser nå Dagbladet Pluss
FANNY OG ALEXANDER: Fra sceneversjonen av Fanny og Alexander i Ketil Bang-Hansens regi, Nationaltheatret våren 2009. Kjersti Holmen som Emilie Ekdahl og Mario Aleksander Rojas Bøckman som Alexander Ekdahl. Foto: Nationaltheateret.
FANNY OG ALEXANDER: Fra sceneversjonen av Fanny og Alexander i Ketil Bang-Hansens regi, Nationaltheatret våren 2009. Kjersti Holmen som Emilie Ekdahl og Mario Aleksander Rojas Bøckman som Alexander Ekdahl. Foto: Nationaltheateret. Vis mer

100 år siden Bergman ble født:

Bergman ble første gang spilt på ei norsk scene for 71 år siden

100 år siden Ingmar Bergman ble født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år er det hundre år siden Ingmar Bergman ble født. Film og teater gikk som hånd i hanske i hans yrkesliv. Den unge teatermannen Bergman ble også tidlig spilt på norske scener. «Det er mulig at teaterfolk har hatt litt for stor respekt for Ingmar Bergmans filmunivers. Jeg tror at vi er ganske modige som kaster oss ut i dette stoffet» sa Lise Fjeldstad til Aftenposten ved overføringen av Bergmans «Høstsonaten» til scenen på Oslo Nye Teater.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer