Bergmans pappdjevel solgt for 29 000 svenske kroner

Budene hagler på Ingmar Bergman-auksjon i kveld.

DJEVELSK GOD PRIS: Denne pappfiguren, en sprellemann formet som en djevel hadde en utropspris på mellom 300 og 400 svenske kroner. Foto: Bukowskis
DJEVELSK GOD PRIS: Denne pappfiguren, en sprellemann formet som en djevel hadde en utropspris på mellom 300 og 400 svenske kroner. Foto: Bukowskis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Den mye omtalte auksjonen av eiendelene til den verdenskjente svenske regissøren Ingmar Bergman foregår akkurat nå på Bukowskis i Stockholm.

•Se Bergman-auksjonen live her.

Ifølge nettutgaven til Dagens Nyheter, hagler budene fra en fullsatt auksjonssal. Sluttprisene ligger langt over de beskjedne utropsprisene på Bergmans møbler og effekter fra hans berømte filmer.

Mellom 300 og 400 svenske kroner var prisen på en en djevelformet sprellemann, som ser ut som om den er laget av et barn. Sprellemannen ble klubbet på 29 000 kroner.

Kveldens dyresteKveldens hittill dyreste eiendel er en tremodell av Dramatiska Teatern, i skala 1:50. Sluttprisen endte på 1,025 millioner svenske kroner. Svimlende høyt over utropsprisen på mellom 20- og 30000 svenske kroner.

- Auksjonshuset Bukowskis' lokaler i sentrale Stockholm er fullstendig fullpakket av mennesker, skriver DN.se.

Det er ventet av kulturskattene etter den svenske regissøren, vil havne i utlandet - kanskje blant fansen hans i Hollywood.

Dagbladet har tidligere omtalt Bergmans norske datter Linn Ullmanns kamp for å gjøre farsgården på Fårö om til en kunstnersenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer