Bergtatt av kjærligheten

Da Kari Rueslåtten debuterte for halvannet år siden, ble hun Pop-Norges rikshulder. Nå har hun kommet ut av skogen og inn i kjærligheten. - Jeg var så forelsket at jeg ble helt bergtatt da jeg laget den nye plata mi, forteller Rueslåtten.

«Mesmerized» heter oppfølgeren til den særdeles lovende - og Spellemannpris-nominerte - «Spindelsinn». Siden debutalbumet har Rueslåtten flyttet fra hjembyen Trondheim til Oslo hvor hun har funnet den store kjærligheten.

Hypnotisert

- Jeg var nærmest hypnotisert av forelskelse da jeg skrev disse sangene. I sangene prøver jeg å gjenskape den følelsen man har når man er helt over seg av forelskelse, samtidig som man er litt usikker på om man gjør det rette. I det øyeblikket man velger å slippe noen inn på seg, blir man veldig sårbar. Denne skjøre følelsen går som en rød tråd gjennom hele «Mesmerized».

Rueslåtten forteller mye om sitt eget liv gjennom tekstene, men synes det er vel så viktig å gi noe til de som vil lytte. Fra et hjerte til et annet, som hun sier.
- Selv om jeg har et veldig personlig uttrykk - plata er jo nesten som en dagbok - mener jeg at det er universelle ting jeg synger om. Alle lengter etter å føle forelskelse, og jeg tror til og med vi er født til å bli forelska.

- Gedigent byks

Kari Rueslåtten ble kåret til årets musikktalent i Dagbladet ved inngangen til 1997. Hennes blendende stemmeprakt gjorde at hun ble omtalt som en mulig ny Sissel Kyrkjebø.

- Verden har forandret seg mye siden den gang. Det er stor forskjell på å være 22 og å være 24. To år i begynnelsen av 20-åra er som et gedigent byks. Nå er jeg nok mindre opptatt av skogens mystikk enn jeg var den gangen. Men jeg har et like genuint forhold til musikken min. Det betyr utrolig mye for meg at folk liker det jeg holder på med. Jeg føler at jeg har veldig mye å gi, og jeg håper at folk kan bli glad i sangene mine, sier hun.

Rueslåttens nærhet til egen musikk og store ambisjonsnivå fører til at hun er svært spent rett før en plateutgivelse.

- De siste dagene har jeg vært klomsete og nervøs. Det å gi ut en plate er nesten som å ha en stor og viktig eksamen, avslutter Rueslåtten.
Kari Rueslåtten legger ut på norgesturné 24. oktober.

NY PLATE: Kari Rueslåtten er en av Norges store musikktalenter. Nå er hun ute med nye plate.