Bergtok de minste

Prinsesse Märtha entret utendørsscenen i Eventyrlunden på Hankø i blågrønn alvekjole og bergtok publikum med eventyr om prinsesser, troll og lille kong Olav.

HANKØ (Dagbladet): «Det var en gang en liten arveprins som var på vei over det store havet mellom Norge og Danmark. Han frøs og var litt redd», begynte Märtha i ekte eventyrstil. Flere hundre publikummere satt stille som mus og lyttet når prinsessen fortalte om bestefar Olav og hvorfor konger og dronninger ikke bruker krone lenger.

24 senger med hvitt sengetøy og himlinger av myggnetting var satt ut som sitteplasser. Blått lys skapte en trolsk stemning i den lille lysningen i skogen

Barna hadde tatt Aris oppfordring om å komme i pyjamas på alvor. Søsken og venner trengte seg sammen og dyttet dynene tett rundt seg mens de spent strakte seg for å få et glimt av prinsessen.

Skummelt

På forhånd hadde Märtha advart om at det kunne bli litt skummelt. Noen dukket sikkert ekstra

langt under dyna når spøkelser og flammer dukket opp for å illustrere kampen mellom trollet og prinsen. Märtha bergtok både barn og voksne med sin levende fortellerevne. Sjelden har vel så mange barn sittet så stille i en hel time. Midt under eventyrstunden oppfordret Märtha alle til å reise seg, og med prinsessen i front sang de Per Spellmann så hele Hankø kunne høre det.

Snipp, snapp, snute, og etter en time var eventyrstunden ute. Mens de fleste trasket hjem i mørket, hadde sengene blitt for myke og fristende for andre. Dina Marie Hultin, Eira Hultin, Hanne Holm Aune og Brage Sundby hadde bare sett prinsessen på tv før, og var veldig spente på hvilke eventyr hun skulle lese. Etter forestillingen sov de tre minste søtt i samme seng, og måtte bæres hjem.

Stolt Ari

Publikum var storbegeistret etter forestillingen, og mente Märtha var den fødte eventyrleser.

Det samme gjorde en stolt Ari.

-  Kona mi er eksepsjonell, det er helt vilt! Alle de utrolig rare stemmene hun klarer å få til. Jeg har ikke hørt henne opptre på den siste turneen hvor hun leser eventyret hun har skrevet om kong Olav. Det er utrolig flott! utbrøt Ari etter opptredenen.

Martha selv ville ikke gi noen kommentar etter forestillingen, men hun kunne røpe at kjolen

var spesiallaget for anledningen.

-  Den er laget av Randi Karijord, og er inspirert fra Lofoten. Det er en slags skogskjole, sa Martha til Dagbladet før hun vandret inn i mørket etter nok en kveld av Føling i fjæra-festivalen.

BERGTOK: Publikum var storbegeistret etter forestillingen, og mente Märtha var den fødte eventyrleser. Det samme gjorde en stolt Ari. - Kona mi er eksepsjonell, det er helt vilt!