KLASSISK:

Berikende og ubehagelig konsert

«I slavehandelens spor» er en markant og viktig festivalåpning

ÅPNINGSKONSERT: Jordi Savall ledet åpningskonserten til Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. FOTO: OIKF/David Ignaszewski
ÅPNINGSKONSERT: Jordi Savall ledet åpningskonserten til Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. FOTO: OIKF/David Ignaszewski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åpningskonsert: «I slavehandelens spor»

Jordi Savall, gambe og dirigent, Hesperion XXI, Tembembe Ensamble Continuo, La Capella Reial de Catalunya

Oslo Domkirke

Kirken med sine mange tilknyttede festivaler viser for tiden en nesten rørende omsorg for andre kulturer. Det henger selvsagt sammen med brytningstiden vi befinner oss i - etablerte sannheter rystes og endres. På mange måter redefinerer kirken sitt mandat og posisjon ved å slippe til aktører i sine helligste rom med mer på hjertet enn kjedelig velklang og mainstream-opplevelser. Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival tar opp brennbare spørsmål som menneskehandel, slaveri og undertrykking, og det skapes et konsept i kirkerommet som dirrer av engasjement.

Åpningskonserten fredag kveld var både berikende og ubehagelig. Kompetente musikere fra mange land var hentet inn og gjorde inntrykk. Konserten med tittelen "I slavehandelens spor" handlet om mange hundreår med slaveri og beskrev på autentisk vis et maktapparat som turet fram med et grotesk menneskesyn – der også kirken var medskyldig. Fortvilelse og desperasjon er sterke følelser som også trenger seg på hos tilhørerne. Det er nesten ufattelig at musikken som slaver og undertrykte mennesker skapte, har så sterke doser livskraft og energi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer