Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Berlevåg-gutta ønsket til Roskilde

Roskildefestivalen ønsker seg Berlevåg Mannsangforening til årets festival. Det er opp til koret å bestemme om de vil komme. - Ja, vi vil gjerne ha dem hit. Og gjerne på en av de store scenene, sier festivalsjef Leif Skov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først kinosuksess, så tur til USA. Nå kan Berlevåg-gutta selv velge om de vil reise for å opptre under Europas største og mest prestisjetunge rockefestival. Festivalsjef Leiv Skov mener alvor når han ønsker dem velkommen.

Praktisk spørsmål

- Det er vår idé, men også den norske ambassaden i København er interessert i prosjektet. Ingenting er avgjort ennå. Koret var ikke fulltallig i sitt første møte nå på nyåret, så de fikk ikke tatt en fulltallig beslutning om de kan eller vil. Dessuten er det en del praktiske ting som transport osv. som må løses. De er jo ganske mange, sier Skov.

- Det blir dyrt å frakte dem, mener du?

- Nei, økonomien er ikke avgjørende. Det er mer spørsmål om det praktisk lar seg gjøre, sier Skov.

Han forteller også at Roskilde har ambisjoner om å gjøre et nordisk prosjekt som Berlevåg-koret kan bli en del av, og at dette går ut på at koret holder flere konserter også utenom festivalen dersom de reiser.

Gjennomslagskraft

- Er ikke dette litt utenom det vanlige Roskilde-konseptet?

- Jo, men Roskilde har alltid forsøkt å vise motsetninger. Vi har tidligere hatt London Chamber Orchestra, og vi har også hatt besøk av de walisiske minearbeidernes kor på 1980-tallet. Roskilde har sin identitet innenfor rock og ungdomskultur, men jeg mener den kommer best fram hvis vi også speiler den i andre elementer. All kulturbæring skjer gjennom mennesker. Berlevåg har en gjennomslagskraft nettopp på grunn av det.

Foreløpig er det bare to band som er helt klare for årets festival, Red Hot Chili Peppers og Garbage.

- Hvis det passer

- Ja, vi har fått forespørsel om å opptre på Roskildefestivalen, bekrefter Erlend Mogård Larsen i Bureau Storm, som er ansvarlige for bookingen av Berlevåg Mannskor. Forespørselen kom før jul, og siden har det vært løpende kontakt mellom arrangørene og korets bookingbyrå .

- De første signalene fra Berlevåg er meget positive, men vi må være sikre på at det er mulig for hele koret å være med til Danmark. Det er snakk om å være borte fra hjemmet i ei uke, og da må vi være sikre på at alle kan stille og få det til å passe med medlemmenes øvrige planer, sier Mogård Larsen.

Han mener forespørselen kommer fordi filmen har fått meget gode kritikker i danske aviser.

Det var i går kveld ikke mulig å komme i kontakt med dirigent Odd Marino Frantzen.

NORSK EKSPORTVARE: Gutta fra mannskoret i Berlevåg har reist rundt både i inn- og utland etter kinosuksessen «Heftig og begeistret». Nå er de invitert til Roskildefestivalen i Danmark.
Hele Norges coronakart