Berlin neste

Esben Esther Pirelli Benestad kan bli internasjonal filmstjerne. Sønnen Even Benestads dokumentarfilm om den norske transvestitten er valgt ut til filmfestivalen i Berlin.

Filmen heter «Alt om min far» og kommer på norske kinoer 22. februar. Men noen uker før det skal den vises på Berlin-festivalen - og det er nesten like gjevt som å komme til Cannes.

- Det er helt fantastisk. Jeg er like stolt som en hanefar og en hønemor til sammen - og grein da jeg fikk høre det, sier Esben Esther Pirelli Benestad.

- Litt beklemmende

Han understreker at «Alt om min far» er sønnen Evens film, men reiser selvsagt sammen med ham til Berlin for å promotere produktet.

- Jeg forstår at festivalen har stor betydning for den internasjonale interessen og distribusjonen av filmen, sier Benestad senior.

- Er du forberedt på å bli kjendis i utlandet også?

- Det kan føles litt beklemmende å bli brettet ut på lerretene for så mange mennesker. Jeg har kunnet være en hvilken som helst storvokst kvinne over alt i Europa, nå risikerer jeg å bli gjenkjent. Det ville jo være forferdelig om franskmenn sluttet å kly pe meg i baken etter dette.

Film om familien

«Alt om min far» skal vises i festivalprogrammet Panorama, der de norske filmene «Schpaaa» og «Mendel» deltok i henholdsvis 1999 og 1997. Selv om filmene i dette programmet ikke konkurrerer om festivalens hovedpris, blir de sett av oppkjøpere og filmkritikere fra hele verden.

- Jeg hadde aldri regnet med at filmen skulle nå så langt, sier Even Benestad.

- Hvorfor ble den valgt ut, tror du?

- Fordi den har et universelt tema. Den er ingen transvestittfilm, men handler om familien.

  • De norske kortfilmene «Mens du står utenfor» av Nina Grünfeld og «Tornehekken» av Anita Killi skal delta i Berlin-festivalens barnefilmprogram.

Offisiell hjemmeside for filmfestivalen i Berlin 2002

TIL BERLIN: Even Benestads film om sin far Esben Esther Pirelli Benestad skal vises på den internasjonale filmfestivalen i Berlin.