Berlins klaner av skurker og popstjerner

Den tyske TV-serien 4 Blocks setter søkelyset på Berlins klaner, og nå gjør politiet det samme.

OPPSIKT: Hannes Heyelmann (t.v.), produsent Anke Greifeneder, rapper og skuespiller Veysel Gelin, skuespiller Kida Khodr Ramadan og produsent Quirin Berg på den røde løpere i fjor høst for sesong to av den tyske tv-serien som vekker oppsikt, «4 Blocks». Foto: NTB Scanpix
OPPSIKT: Hannes Heyelmann (t.v.), produsent Anke Greifeneder, rapper og skuespiller Veysel Gelin, skuespiller Kida Khodr Ramadan og produsent Quirin Berg på den røde løpere i fjor høst for sesong to av den tyske tv-serien som vekker oppsikt, «4 Blocks». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da TV-serien «4 Blocks» hadde premiere på tyske skjermer våren 2017 kom arbeiderklassebydelen Neukölln i Berlin brått på alles lepper. Bydelen, som var mest kjent for problemskoler og høy innvandrerandel, så plutselig kul og eksotisk ut.

Ved hjelp av panorerende bilder fra lufta, fete biler og den populære rapperen Gringos soundtrack fikk den kriminelle klanen «4 Blocks» handler om en mektig aura, selv om serien langt ifra romantiserer dem. Og det var først og fremst fremstillingen som var ny, for Neuköllns arabiske klaner har med egne spektakulære ran og musikksamarbeid mestret kunsten å komme på avisforsidene i mange år:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer