Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Berlusconi utnytter meg

Bono skriver brev til den italienske statsministeren.

(Dagbladet.no): Den irske popartisten Bono har sett seg nødt til å sende et brev til Berlusconi. Årsaken er en reklame sendt ut av den italienske statsministerens parti, Forza Italia, der Bono blir tatt til inntekt for partiets politikk. Brosjyren er en oppkjøring til parlamentsvalget 9.april.

«Takknemlig»

Reklamen lister opp de framskritt partiet mener det har gjennomført. I reklamen er det et fotografi av Bono i forbindelse med hans engasjement i bevegelsen «Make poverty history».


I reklameteksten heter det: «Den irske stjernen er takknemlig overfor statsministeren på grunn av de tiltak som italias regjering har fremmet overfor de fattige land».

Utnyttet

I et tydelig irritert brev til Berlusconi skriver Bono syrlig: «Herr Berlusconi, samtidig som jeg er smigret over å opptre i en av deres brosjyrer, føler jeg meg også en smule utnyttet». Brevet blir gjengitt i avisen Corriere della Sera i dag, ifølge danske B.T.

I brevet etterlyser Bono den hjelpen som Berlusconi i sin tid framsatte. Han skriver at han husker en samtale under et møte blant de rike G8-landene i Skotland der Berlusconi lovet å oppfylle sine løfter overfor afrikanske land.

I følge løftet skal Italia innen 2010 ha fordoblet sin hjelp.

«Hvis løftet er oppriktig, og din underskrift til å stole på, så vil verden gjerne vite hvordan Italia har tenkt å oppnå dette målet» skriver rockestjernen.

<B>MISBRUKT</B>: Lite ante Bono at hans engasjement i «Make poverty history» seinere skulle bli brukt i en valgkamp for Silvio Berlusconi. Her sammen med kampfellen Bob Geldof.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media