Berlusconis sensur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIGDIS LIAN,

direktør for Norsk Filminstitutt, har bestemt at den italienske dokumentarfilmen «Citizen Berlusconi» ikke egner seg for visning på Den 3. Europeiske Dokumentarfilmfestivalen i Oslo. Denne avgjørelsen har hun tatt etter samtaler med Italias ambassade i Oslo.

«Citizen Berlusconi» er en internasjonal samproduksjon der blant annet NRK er medprodusent, og filmen forteller om hvordan Italias statsminister Silvio Berlusconi har bygget opp politisk makt ved hjelp av sin posisjon som Italias ledende mediaeier for deretter å bruke denne makten til å kneble kritikk og opposisjon i landets medier. Berlusconi kontrollerer i dag omtrent hele den italienske TV-sektoren. Dels gjennom sitt eierskap i Mediaset, som har tre kommersielle TV-kanaler, dels gjennom sin aktive politiske styring av allmennkringkasteren RAI, som også har tre kanaler. Berlusconi har i tillegg eierinteresser i en rekke aviser, forlag, filmprodusenter, kinokjeder og innenfor reklame og markedsføring. At «Citizen Berlusconi» har vært umulig å få vist på kino og fjernsyn i Italia er derfor ikke spesielt overraskende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer