Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bernander kan bare tro vi mørner!

NRK-ledelsens styremøte ble møtt av streikende.

(Dagbladet.no:) NRKs styremedlemmer ankom ordinært styremøte på Marienlyst i morges til stående applaus og akkompagnement av Kringkastingsorkesteret. NRK-streikende ville markere at deres krav fortsatt står uinnfridd.

Selv om sendingene atter ruller over tv-skjermen, og de fleste NRK-arbeiderne er tilbake på jobb, er fortsatt 900 ansatte i streik.

Hundrevis av medlemmene til KL (Kringkastingens Landsforening) og MFO (Musikernes fellesorganisasjon), begge LO-organisert, laget ståhei utenfor NRK i dag.

- Ufint

- Bernander er taus, men vi ønsker å få han i tale. Nå må han begynne å forhandle! Det er ufint at sendingene er i gang. Omdisponering av personale er streikebryteri, sier streikekoordinator Hilde Larsen til Dagbladet.no.

På spørsmål om de mener dette rammer NRK-ledelsen nå som de fleste er tilbake på jobb, og om ikke Bernander bare lar de streikende godgjøre seg, svarer leder av KL, Klaus Kristensen:

- Vi vet vi kan utrette mer. Dette gjør vi fordi vi ikke har blitt møtt på noen av kravene våre. Bernander kan bare innbille seg at vi mørner!

- Dette er vanskelig for oss i streik, men jeg tror problemene er større for Bernander, ved at mye produksjon er umulig å gjennomføre uten oss, sier Kristensen, og henviser til programmer som «Beat for Beat», «Melonas», en rekke dramaproduksjoner og ordinære nyhetssendinger.

Det er fortsatt kravene om likelønn, kvinnelønn og vernebestemmelser, med bedre arbeidsvilkår for de som jobber helg og natt, som står øverst på streikelista.

MANNSTERK: Streikende NRK-arbeidere markerte seg i anledning styremøte på Marienlyst i dag. Per Ravnås, ansatt representant for KL i styremøtet, ankom til heiarop fra de streikende. Foto: MARIA RØBECH LILLEBO
MANNSTERK: Streikende NRK-arbeidere markerte seg i anledning styremøte på Marienlyst i dag. Per Ravnås, ansatt representant for KL i styremøtet, ankom til heiarop fra de streikende. Foto: MARIA RØBECH LILLEBO Vis mer

Store problemer

På arbeidsgiversiden sitter Kalle Fürst, programsjef for Barne og ungdomsprogrammene på NRK, og bekrefter at streiken byr på store utfordringer.

- At 1000 personer er borte fra jobb byr på store problemer for oss. Av og til får vi ikke til avikling av BarneTV, og bearbeidelse av lange produksjoner blir forsinket.

Han stiller seg uforstående til at de streikende kaller det ufint at tv-sendingene er igang igjen.

- Dersom 2 500 NRK-arbeidere på jobb ikke skulle klart å få ut noe på lufta, ville det vært ufint overfor publikum. Jeg synes NRK er meget forsiktig i hvordan de håndterer streiken, sier Fürst.

TAUS: De streikende ønsker å få John G. Bernander i tale for å forhandle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling