Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bernander liker meg ikke

Kristopher Schau sier at NRK-sjefen personlig beordret radioprogrammet hans stoppet.

(Dagbladet.no): Det skjer mer enn vanlig i NRK Radio om dagen. Programmet «Et Norge i Krig» er tatt av et halvt år før tida, og i forrige uke sluttet plutselig radiosjef Nils Heldal på dagen uten at han ville si så mye om hvorfor, annet enn at hans mål i kanalen var nådd. kringkastingssjef John G. Berander er syndebukken, ifølge Kristopher Schau, som gjerne vil jobbe for Petre, men som nå står uten jobb. Schau har kranglet med NRK en del før, i fjor sa han opp fordi han var misfornøyd medlønna.

Liker meg ikke

- Det hele koker ned til at Bernander ikke liker meg, oss eller vår holdning til verden. Han kjører over alt og alle. Ikke minst lytterne, som tross alt er de som betaler lønnen hans, sier Kristopher Schau til Ballade.

Heldal selv vil ikke kommentere sammenhengen mellom hans avgang og programmet som tas av. Ballade skriver at det var ham og Petre-sjef Marius Lillelien som etter mye arbeid klarte å få programmet på lufta, etter mye motstand på huset.

«Petre trenger Et Norge I Krig» sa Heldal i mars i år. Det dystre programmet som startet 30. august i år har også hatt svært gode lyttertall.

Sa fra, fikk trøbbel

- Hele trøbbelet med NRK-ledelsen startet med at jeg frontet at NRK behandlet sine ansatte - og da spesielt frilanserne, dårlig, sier Kristopher Schau.

Han mener spesielt barne- og ungsomsavdelingen ledet av Kalle Fürst er vanstyrt. Schau mener Fürst hele tiden har vært imot hans program, men siden han var sjef for avdelingen ikke måtte overkjøres.

- Det viktigste var at Kalle Fürst ikke skulle føle at han ble overprøvd som sjef. Heldal, Lillelien og andre måtte jobbe masse i kulissene for å få på «Et Norge I Krig», spesielt i forhold til Kringkastingssjefen. Da Cumshots gjorde opptredenen sin på Quart i sommer, ble det internt ganske fort klart at Bernander ikke satte særlig pris på min person, sier Schau.

Truslene mot Dagbladet-folk

Han forteller at jobben hans ble ekstra vanskelig etter at to navngitte Dagbladet-journalister fikk trusler på direkten. Ifølge programlederne var journalistene informert på forhånd, og de innrømmer at innslaget var drøyt.

- Det var i forbindelse med det såkalte serber-innslaget at helvete brøt ut. Bernander skal personlig ha unnskyldt overfor sjefsredaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet at innslaget var sendt. Etter dette måtte vi plutselig redegjøre for hver eneste sending, og informere sjefene våre om akkurat hva som skulle komme på lufta. I dag har vi faktisk en hel gjeng med hyggelige herrer sittende på skulderne våre til enhver tid, mens vi lager programmene våre, sier Schau.

Siste sending av «Et Norge I Krig» er lille julaften.

NRK-SJEFEN:</B> Kristopher Schau mener John G. Bernander ikke liker ham.
<B>DYSTERT:</B> Et Norge I Krig skal ikke gå til sommeren, som først planlagt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media