BYR HØYT: Konsernsjef Tore Stangebye i Dagbladet og Berner Gruppen kaster seg inn i kampen om Edda Media.
BYR HØYT: Konsernsjef Tore Stangebye i Dagbladet og Berner Gruppen kaster seg inn i kampen om Edda Media.Vis mer

Berner Gruppen byr på Edda Media

Dagbladet-eier Berner Gruppen har lagt inn et bud på nærmere to milliarder kroner for Edda Media.

Dagbladet-eier Berner Gruppen har lagt inn et bud på nærmere to milliarder kroner for Edda Media, Mecoms norske mediedivisjon.

Berner Gruppen har ifølge Dagens Næringsliv jobbet i flere måneder med å analysere Mecoms norske virksomhet. I november klarte Berner Gruppen å skaffe nok kapital til å finansiere et bud som skal ligge tett opp mot to milliarder kroner, skriver avisen.

- Ja, jeg kan bekrefte at vi har sendt bud, sier konsernsjef Tore Stangebye i Berner Gruppen, men uten å bekrefte budets størrelse.

Han sier Berner Gruppen er i en situasjon som gjør at den kan gjennomføre kjøpet raskt.

- Vi kan kjøpe Edda Media uten å komme i konflikt med dagens medieeierskapslov, og vi mener at en løsning mellom Berner og Edda vil være en svært god industriell match, sier Stangebye. Han ser ikke for seg noen fusjon mellom de to selskapene.

Ved siden av Berner Gruppen kjemper også Polaris Media og A-pressen om Edda Media. Selskapet har 1.750 ansatte og en portefølje på til sammen 49 aviser. Edda Medias eier, det britiske selskapet Mecom, sliter tungt for tiden etter å ha falt 97 prosent på London-børsen.

(NTB)