Bernhoft har stått på terrorscenen i Paris: - Jeg er helt revet i fillebiter av det som har skjedd

Jarle Bernhoft sier terroren fra forrige fredag har grepet voldsomt tak i ham.

KNUST: Jarle Bernhoft spilte på scenen hvor 89 mennesker mistet livet under Paris-terroren. Det preger artisten voldsomt. Foto: Dagbladet
KNUST: Jarle Bernhoft spilte på scenen hvor 89 mennesker mistet livet under Paris-terroren. Det preger artisten voldsomt. Foto: DagbladetVis mer

(Dabladet): 89 mennesker døde da terrorister gikk til angrep på publikum under en Eagles Of Death Metal-konsert i Paris fredag kveld. Konserten fant sted på Bataclan, en konsertsal som mange holder høyt.

Blant dem er Jarle Bernhoft, som selv sto der på scenen for halvannet år siden. Like etter Paris-terroren var kjent la Bernhoft ut et bilde på Instagram som han tok fra scenen i Paris for å vise sin støtte til de døde og deres i pårørende. 

«Bataclan, dette er slik jeg vil huske deg. Og det er slik vi skal møtes igjen. Jeg nekter å overgi deg til vold» skrev Bernhoft under bildet, som samlet over 14 000 likes på Facebook og Instagram.

Bernhoft er på turné i USA denne uka, og forteller Dagbladet at han er veldig preget av terroren som rammet Paris og spesielt konsertstedet han er så glad i.

- Jeg er helt revet i fillebiter av det som har skjedd, og det har rykket ekstremt nær, jeg er så glad i Bataclan. Det er viktig for meg å huske den plassen som et åsted for tusenvis av gode opplevelser, og jobbe for å ta det tilbake dit igjen, sier Bernhoft. 

129 mennesker mistet livet under terroraksjonen mot Paris fredag, hvilket gjør anslaget det største på fransk jord siden andre verdenskrig. Kilder hevder terroristene i Bataclan forhandlet med politiet i fem telefonsamtaler under angrepet mot konsertlokalet. 

Frankrike har ei liste bestående av mer enn 10 000 navn på personer som mistenkes for å være radikaliserte eller for å være potensielle sikkerhetstrusler, ifølge nyhetsbyrået AFP