Girl in red:

- Berømmelsen er uinteressant

På rekordtid har Girl in red reist fra soverommet sitt i Horten og ut i hele verden på turné. På søndag spiller hun på MTV Europe Music Awards.

OVERVELDET: Marie Ulven, bedre kjent som Girl in red, har opplevd svimlende stor suksess de siste årene. Foto: Amy Harris/Invision/AP.
OVERVELDET: Marie Ulven, bedre kjent som Girl in red, har opplevd svimlende stor suksess de siste årene. Foto: Amy Harris/Invision/AP. Vis mer
Publisert

Søndag 14. november spiller norske Marie Ulven på MTV Europe Music Awards (EMA). Arrangementet er Europas svar på den amerikanske MTV Music Awards, og finner i år sted i Budapest.

På scenen skal 22-åringen fra Horten opptre ved siden av artister som Ed Sheeran, Imagine Dragons og Måneskin.

Før hun ble en av Norges største artister lagde hun musikk på soverommet sitt. Soundcloud-eksperimenter ble raskt til hundrevis av millioner av streams, og blant annet et samarbeid med bror og låtskriver til Billie Eilish, Finneas.

Det er over elleve millioner mennesker som månedlig hører på henne, og mange av dem er også interesserte i å se henne live. De kommende turneene hennes i USA og Europa er stort sett utsolgt.

- Det er dritnice

På en pressekonferanse i dagene før utdelingen spør Dagbladet om hvordan berømmelsen har preget det personlige livet hennes, og forholdet hun har til kjæresten sin.

- Det er dritnice. Det er alt jeg kan si, sier Ulven til Dagbladet.

Ulven mener hun er ikke er opptatt av berømmelsen i seg selv, og at det viktigste for henne er å lage bra musikk.

- Berømmelsen er uinteressant for meg. Jeg vil bare ha de beste relasjonene til mennesker jeg er glad i, sier Ulven.

- Jeg vet ikke hva berømmelse er, sånn egentlig. Det viktigste er at jeg lager noe som connecter med folk.

Rød vinyl

Til tross for alle dørene som har åpnet seg for den unge artisten, består ambisjonene hun satte for seg selv på soverommet.

Ulven innrømmer å ville samarbeide med artister hun ser opp til, som Adele, men sier også at hennes eneste mål med artistkarrieren var å gi ut en rød vinyl.

Det har hun nå gjort, og ser derfor på alt det andre som en bonus.

Selve musikken hennes virker imidlertid å forme seg etter omgivelsene, der skjøre gitarballader etter hvert er blitt byttet ut med større, elektroniske arrangementer, ment å spilles foran tusenvis av mennesker.

- Kanskje kommer det etter hvert et elektronika-album, der jeg ikke synger ett eneste ord, spøker Ulven til pressen.

KRITISERES: Travis Scott er i hardt vær etter åtte personer døde under festivalen hans i Houston. Vis mer

Dedikerte fans

Ulven mener fansen i utlandet er mer dedikerte enn de norske. Da hun tidligere i år holdt en spontankonsert på et mindre sted i Berlin ble hun overrasket da hundrevis av mennesker møtte opp.

Til Dagbladet forteller hun om hvordan noe hun signerte under en konsert seinere ble til en tatovering.

- Da jeg tidligere i høst spilte konsert i London var det noen som sendte opp et skilt til scenen der de ba meg om å skrive et eller annet, og jeg skrev «waddup». Det ble filmet, og klippet gikk viralt på TikTok. Så tatoverte hun det jeg signerte på armen. Det synes jeg er gøy, sier Ulven.

- Ellers møter jeg bare hyggelige folk, jeg har den fineste fanbasen i verden. De virker alle som varme mennesker jeg kunne tenkt meg å henge med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer