DEBATT

Berøringsangsten overfor islam

Jeg ønsker ikke at farlige stemmer skal få spillerom til å spre hatytringer, men en overivrig antirasisme bidrar til å undergrave ytringsfriheten. Også for muslimer.

ISLAM-DEBATT: Overivrig antirasisme undergraver muslimers ytringsfrihet, skriver Walid al-kubaisi. På bildet: Statsminister Erna Solberg på besøk i Islamic Cultural Centre sin moské ved Tøyenbekken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ISLAM-DEBATT: Overivrig antirasisme undergraver muslimers ytringsfrihet, skriver Walid al-kubaisi. På bildet: Statsminister Erna Solberg på besøk i Islamic Cultural Centre sin moské ved Tøyenbekken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 8. juli kritiserte masterstudent i pedagogikk, Mohamed Abdi, min kronikk i VG om debatten etter 22. juli. Mitt hovedbudskap var at demoniseringen av meningsmotstandere og stemplingen av dem som islamofober, er ødeleggende for ytringsfriheten og drepende for islam-debatten.

Abdi er sterkt uenig med meg og etterlyser bevis på demonisering. Ironisk nok bidrar han selv til å skaffe bevisene han etterlyser, blant annet gjennom måten han setter meg i bås med Pegidas tidligere leder, Max Hermansen. Han spør også om det er galt "å reagere mot utsagn hvor muslimer blir sammenliknet med skadedyr og utsagn som at muslimer ønsker å snikislamisere Norge". Alle som har fulgt meg gjennom 20 år i samfunnsdebatten, vet at min intensjon selvsagt ikke er å beskytte "stemmer som ønsker å skyte muslimene og ser på dem som skadedyr" mot kritikk. Og min agenda er selvsagt heller ikke å tale HRS?, document.nos ellers Fjordmans sak.

Hvorfor stiller Abdi likevel slike "kritiske spørsmål"?

Jeg oppfatter dem ikke som ærlige spørsmål, men som en måte å tillegge meg meninger jeg ikke har. Ett av spørsmålene lyder slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer