Berre høgdepunkt

Kvaliteten på dei nye dikta til Mehren er gjennomgåande høg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Her kan ein lese utan å måtte leite etter høgdepunkta. Titteldiktet skildrar barndommens møte med nokre bilete og ord som sette sterke merke. Eit foto av den siste ildlender, ein siste indianar frå den utdøyande Chono-stammen, vert i Mehrens dikt ståande som symbol på artar og språk som vert borte. Diktet gestaltar ei oppleving av tida og menneskesinnet, om språket og bileta me byggjer opp ei verd av, og kor skjørt dette er. Neste dikt skildrar den intense melankolien som kan falle over ein når ein ser på eit historisk bilete av ein skuleklasse der ein sjølv er med. Og elles skriv han like medrivande om dei store trykkeria som om bloddropesvermaren.

Bilete og språk og diktarens gjerning er som alltid tema: «Av og til skriver jeg svar på spørs-mål / som ikke finnes og kjenner en jublende glede». Mehren skriv altså nye dikt om det han alltid har skrive om? Jau, men han skriv dikt som tek tak i oss, får oss til å kjenne eit sug av sorg og - ja, ei jublande glede! Sjå!

Sporvogner i natten

Sporvogner i natten. Nesten tomme

Med lysende ruter, kommer de glidende inn

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer