PREMIEREKLARE:  I kveld har tv-serien «Berserk mot Sydpolen» premiere på TVNorge. Mannskapet filmer sin egen reise i kjent «Berserk»-stil, og det blir dramatikk fra første stund. Fra venstre Christian Foss, Rune «Supern» Olsgaard og Jarle Andhøy.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PREMIEREKLARE: I kveld har tv-serien «Berserk mot Sydpolen» premiere på TVNorge. Mannskapet filmer sin egen reise i kjent «Berserk»-stil, og det blir dramatikk fra første stund. Fra venstre Christian Foss, Rune «Supern» Olsgaard og Jarle Andhøy. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Berserk-mannskapet døden nær flere ganger

- Jeg fikk ni knivstikk og 40-50 spark, sier Rune «Supern» Olsgard.

(Dagbladet): - Jeg satt med en dårlig følelse før jeg dro, den ble verre og verre. Vi hadde en skikkelig fest på klubben (MC-klubben Hells Angels, red.anm.) rett før, og jeg følte at det var siste gang jeg var der, sier Rune «Supern» Olsgaard til Dagbladet.

I kveld har første episode av «Berserk mot Sydpolen» premiere på TVNorge. Fra start dokumenteres seilasen, som endte forferdelig galt den 22. februar i fjor. Skuta forvant og tre av mannskapet er fortsatt savnet. 

Men allerede i begynnelsen av turen var flere av mannskapet døden nær - på land.

Ni knivstikk - Jeg var på en kafé i Russland og ei dame spurte om jeg ville være med ut for å ta en røyk. Der venta tre unge gutter, som prøvde å ta livet av meg. Jeg fikk ni knivstikk og 40-50 spark, forteller maskinist Olsgaard.

I høst sa han til Dagbladet at han var blitt delvis lam i venstre side og at han hadde fått titan operert inn i nakken. Nå forteller han for første gang at det var stoppet i Kamtsjatka som satte ham delvis i rullestol fram til i høst.

- Da jeg lå nede ble jeg truffet av en stokk som var 1,5 meter lang. Han prøve å ta meg midt i eplet, men jeg fikk vridd på hodet. I stedet knakk den over nakken min i tre deler, sier «Supern».

Han ble liggende på sykehus i tre uker, før han var i stand til å fly til Norge. Olsgaard tror grunnen til den heftige behandlingen var at de russiske guttene trodde han var amerikansk.

- Jeg sloss for livet, sier han, og forteller at også to av de russiske guttene ble hardt skadd i feiden. Olsgaard er svært lei seg for hele hendelsen. 

250 sting Men det var flere enn Olsgaard som havnet på sykehus. Christian Foss hadde aldri seilt før han mønstret på Berserk, likevel var det på land det ble livstruende for ham.

I andre episode havner han og ei russisk jente i det iskalde havet da de er på vei fra fest - også det i Kamtsjatka. Etter et kvarter blir de hentet opp, men da har jenta fått lungeødem og havner i koma, mens Foss blir sendt på sykehus for å bli oppvarmet.

Dette er ikke siste gang Foss er døden nær. Da mannskapet er i Dødens Dal i Indonesia for å forberede seg til noen av verdens farligste farvann, gikk det igjen veldig galt.

- Det smalt, men jeg husker ikke så mye, for jeg lå i koma i åtte-ni dager, og ble vel ikke funnet av Jarle (kaptein Andhøy, red.anm.) før etter fire dager på sykehus. Det ble en del brudd. Jeg tror det var rundt 250-300 sting, operasjoner og metalldeler i beinet, sier Foss.

Da hadde Andhøy gått fra sykehus til sykehus i flere dager i håp om å finne ham. Foss vet fortsatt ikke hva som faktisk skjedde.