PÅ TV I KVELD:  Tv-dokumentaren i ni deler starter på TVNorge i kveld. Lagmannsretten valgte ikke å stanse «Berserk mot Sydpolen». Foto: wildvikings.com/NRK
PÅ TV I KVELD: Tv-dokumentaren i ni deler starter på TVNorge i kveld. Lagmannsretten valgte ikke å stanse «Berserk mot Sydpolen». Foto: wildvikings.com/NRKVis mer

Berserk-serien går som planlagt

De pårørende etter Berserk-forliset klarte ikke å stanse tv-serien «Berserk mot Sydpolen».

I kveld sender TVNorge første del av den fatale ekspedisjonen.

Mandag kom kjennelsen fra Oslo tingrett, som avviste saken. Advokatene til de pårørende som døde i ekspedisjonen anket umiddelbart til Borgarting lagmannsrett.

I dag falt kjennelsen, som gir TVNorge rett til å sende dokumantarserien.

Puster ut - Vi skjønner at dette er vanskelig for noen, men det er høyst ulike oppfatninger blant de pårørende i denne saken.

- De mange familiemedlemmene som ønsker serien vist, kan nå puste lettet ut, sier administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme.

Kjennelsen var som ventet.

Respektfull måte - Nå har imidlertid to rettsinstanser slått fast at det ikke er noen grunn til å stanse denne serien, og det er vi fornøyde med.

- Selv ikke motpartens advokater bestrider at de omkomne fremstilles på en respektfull måte i serien, konkluderer Strømme.

Advokatene Mette Yvonne Larsen og Maria Bergram Aas, representerer familiene til de etterlatte etter Tom Gisle Bellika og Lenny Banks. De mener at grunnlaget for å stoppe serien er at de omkomne ikke har gitt samtykke til visning etter deres død.

Dagbladet lyktes ikke å få kommentar fra de pårørende advokat nå tidlig på ettermiddagen.