Bertine hylles av superprodusenter

I går feiret hun seg selv og ny plate med superprodusent Howie B. og Magnus Fiennes. I morgen opptrer hun på Spellemannprisen.

- Bertine er i stand til å kombinere både mørke og humor i de lyriske tekstene sine. Hun er veldig fokusert, og det var en glede å jobbe med henne, sier Magnus Fiennes, som tidligere blant annet har arbeidet med All Saints. I går kveld hadde han tatt turen fra England for å lansere Bertines nye plate «Sweet Injections» sammen med blant andre Howie B., som er U2s gamle lydfikser og Björk-samarbeidspartner.

De to var i studio med Bertine Zetlitz i fjor høst, og sparer ikke på godordene.

Begge tror Bertine har sjanser til å nå et publikum utenfor Norge:

- Hun har en internasjonal electrovibe som er veldig i tida, sier Howie B.

Ikonisk

- Hun er ikonisk, og utstråler veldig originalitet, samtidig som det er enkelt og melodisk tilgjengelig. Jeg tror potensialet er enormt, skryter Fiennes.

Selv strålte Zetlitz på sin egen platelansering på toppen av SAS-hotellet i går kveld. Omkranset av produsentene takket hun for all rosen.

Heier på Dybdahl

I morgen opptrer hun på Spellemannprisen der hun også skal dele ut en pris:

- Jeg vet ikke til hvem, men det hadde vært fint om det var til Thomas Dybdahl. Han er min store helt for tida, sier Bertine Zetlitz.

For platene «Morbid Late Night Show» og «Beautiful So Far» fikk hun selv hele tre Spellemann-priser. Og hun vet noe om hvor mye utmerkelsen betyr:

- Jeg begynte å selge plater etter at jeg fikk mine to første priser. Spellemannprisen gir oppmerksomhet. Jeg gleder meg til å være med i morgen, selv om jeg er helt uaktuell som priskandidat.

Akkurat nå vurderes videoen til singelen «Girl Like You» for MTV.

- MTV er positive, så vi får se hva som skjer. Jeg konsentrerer meg om Norge nå, sier Bertine, som starter turneen sin på Hamar 14. mars.

STRÅLTE: Godordene haglet over Bertine Zetlitz da hun lanserte «Sweet Injections» på SAS-hotellet i går kveld. Her er hun omkranset av Howie B. og Magnus Fiennes.<!--FOTO--><P>