Bertine Jazzlitz!

BERGEN (Dagbladet): Bertine Zetlitz er vårens festivalartist i Norge. I mai sang hun ved Maijazz i Stavanger og Nattjazz i Bergen, og før Quart skal hun til Kongsberg Jazzfestival med bandet sitt. Jazzfestivalene trives med Pop-Bertine - og omvendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noe jeg har lært av «live»-jobbingen, og som er morsomt ved å spille på jazzfestivalene, er at sangene ikke trenger å likne cd-versjonene, sier Bertine Zetlitz. Og tilføyer:

- Men det tar lang tid å bli så trygg som artist at du kan hive harddisken.

- I og med at promoperioden for «Beautiful So Far» er over, føler jeg at jeg kan kose meg litt mer, sier hun.

- Jeg stresser meg ikke så veldig opp for å få det «riktig», men tenker litt mer på å ha det gøy selv, prøve ut ting på scenen. Det er de samme låtene, men mer strippa og løsere, og da skjer det morsomme ting som gjør at vi er nødt til å improvisere.

Stor respekt

- Kan du se deg selv synge jazzstandarder?

- Å ja, men ikke nå. Jeg har så stor respekt for det stoffet, det henger igjen helt fra skoletida. Jeg kunne kanskje ha valgt noen litt sære låter som ikke spilles så ofte, men jeg har lyst til å bli litt eldre og mer erfaren før jeg gjør noe sånt. Jeg kjøpte nettopp det fantastiske standardlåtalbumet til Joni Mitchell («Both Sides Now», red.anm.), og det er så suverent gjort. Hun trenger ikke gjøre noe fancy, alt bare er der. Det ligger et helt liv i det, du hører hvor lenge hun har holdt på og hvilken tyngde det har gitt henne. Det er den første plata på lenge som har gitt meg et sånt kick at jeg begynte å grine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer