Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bertines lengste fest

Hver dag har vært en fest for Bertine Zetlitz i 2004. Når bakrusen kommer, kan hun alltids ty til kaktusekstrakt.

-  Det dro seg litt til på slutten, men totalt sett har 2004 vært veldig lite stressende. Særlig tatt i betraktning at jeg har gitt ut plate, sier Bertine Zetlitz.

Hun er kommet hjem fra en norgesturné med Lene Marlin og Morten Abel, en spesiell sammensetning av tre ganske forskjellige artister og personligheter.

Men ifølge Bertine Zetlitz var det akkurat det som gjorde at turneen fungerte.

-  Vi er alle veldig sære. Det var en felles forståelse for dette som gjorde at vi kom ut av det uten konflikter. Det ble slik at vi klappet hverandre på skuldra før vi gikk på scenen, sier hun.

Når juletreet på Frogner begynner å drysse utpå nyåret, legger Zetlitz ut på ny norgesturné, denne gang aleine.

 -  Jeg skal overalt i Norge, og da mener jeg overalt .

-  Årets opptur?

-  At Kristian Valen endelig fikk gitt ut plata si. Det får du legge hva du vil i.

-  Nedtur?

-  Det var trist med hun i «Bill.mrk: Bryllup» som aldri ble gift. Det blir jo aldri noe av disse realitybryllupene!

 -  Fridag?

-  Hver søndag. Rett og slett. De forblir de ultimate ingenting-dagene. Da sover jeg til langt på dag og spiser lunsj på et sted i området.

 -  Arbeidsdag?
 
-  De seks dagene jeg dro på tur med Morten (Abel) og Lene (Marlin) og møtte Norge. Det var gode arbeidsdager, det.

 -  Kaktus?

-  Jeg er mer opptatt av at det finnes så mange fine kaktustyper. Det er for lite fokusering på kaktusen som sådan. Jeg går derfor for fikenkaktusen, som gir en ekstrakt som hjelper mot fyllesyke.

-  Blomsterbukett? -  Den vil jeg gi til Norges pop- og rockartister, som har holdt et veldig høyt nivå i år. Det er veldig gøy, det som skjer for tida.

 -  Overraskelse? -  Da den norske tranceartisten Tine startet sitt eget plateselskap og ga ut singel etter å ha blitt avslørt for å ikke synge selv på sin første utgivelse. Det skal mye til å reise seg etter noe sånt.

-  Flopp? -  Det må være makrell i tomat på tube. Det er bare ikke det det skal være. Mye av spenningen ligger jo i å åpne den helt umulige boksen og få spruten med tomat i ansiktet. Nå er den ødelagt.

-  Bok? «Uglybugly» av Lars Ramslie. Det er noe med det absurde universet som tiltrekker meg, et landskap Ramslie beveger seg i på en veldig snedig måte.

-  Plate? -  «Alphabetical» av Phoenix. Jeg så dem i London da jeg spilte inn plate, og på Rockefeller da de var i Oslo. Det er et band jeg har et eieforhold til og har møtt et par ganger gjennom kollega Fred Ball.

 -  Film? -  «Monstertorsdag». Jeg har vært fan av Arild Østin Ommundsen siden «Mongoland». Jeg liker at en film har store ambisjoner, at ikke alle filmer skal foregå i blokka der du bor.

 -  Kjøp? -  En flatskjerm-tv. Så nå er jeg altså en del av flatskjermgjengen. Jeg trives i den gjengen. Vi har vårt eget hemmelige tegn.

-  Realityserie? -  Den fantastiske serien «There Is Something About Miriam», der en rekke menn uvitende sjekket opp en kjønnsoperert mann. Det er ikke ordentlig reality før alle deltakerne saksøker produsenten når opptakene er over.

 -  Mest oppskrytte? -  «Fuck for Forest». Var det noe å hisse seg opp for egentlig?

-  Mest forslitte uttrykk? -  «Ti hysteriske piker er bedre enn ni». Det var arbeidstittelen på «Rollerskating», og en stadig tilbakevendende spøk mens vi jobbet med plata.

-  Kjæreste (som i kjær venn)?
 
-  Tyra Banks. Jeg tror alle skjønner hva jeg mener.

 -  Navn? -  Wangari Maathai. Et klokt og riktig valg av Nobelkomiteen.

-  Lengste dag? -  13. desember. Siste konserten med Morten og Lene. For ikke å glemme den påfølgende festen.

-  Fest? -  Hvilken fest? Hver dag var en fest!!!

 -  Nyttårsforsett? -  Vær storsinnet. Eller: Fortsett å være storsinnet.

FROGNER-JUL: Bertine Zetlitz er svært fornøyd med 2004. Nå avslutter hun året med julefeiring på Frogner i Oslo, der hun feiret jula i barndommen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media