Beruset Farmen-deltaker måtte søke nødly

- Måtte finne meg varme for å berge livet, sier Runar Nilsen. Nå avkreves han erstatning på 10.000 kroner.

(Dagbladet.no): Runar Nilsen rotet seg bort fra fire andre Farmen-deltagere på tur i fjellene utfor Narvik.

Det var Farmen-deltagerne Eskil Fagerbakk, Ommund Vareberg, Helgi Agustsson og Runar Nilsen som var på tur sammen med fjorårets vinner Bjørn Tore Bekkeli.

De fem skulle gå fra riksgrensa og over fjellet til fjorden Rombaksbotten forrige torsdag. På grunn av en del forsinkelser kom de seg seint avgårde. Etterhvert ble det helt bekmørkt.

- Det var ikke forsvarlig å gå videre, sier Runar Nilsen til Dagbladet.no.

- Drukket et par pils

Han forteller at han måtte ordne noe i sekken. De andre gikk i forveien. Når ordningen var ferdig kunne han ikke finne de andre.

- Eskil fortalte at du hadde drukket. Var du beruset?

- Jeg hadde drukket et par pils og var lettere påvirket da jeg kom bort fra de andre, sier Nilsen til Dagbladet.no.

Nilsen fant det ikke forsvarlig å fortsette videre, og bestemte seg for å campe over natten. Han laget seg en bivuakk, men problemet var at han ikke hadde pakket sekken forsvarlig. Alt var vått, inkludert soveposen. Utpå natta våknet han forfrossen med nedsatt følelse i beina.

- Jeg måtte finne meg varme for å berge livet, forklarer Nilsen. Han begynte å se seg om etter folk eller hytter, men på veien glemte han å ta med seg bagasjen. Da han kom på den, var det for seint. Etterhvert så han et lys, og fant en hytte, slo inn ei rute, kom seg inn og la seg til å sove.

Nå må Runar betale en regning på 10 000 kroner for den knuste ruta, skriver avisa Fremover.no. Hytta tilhørte Narvig og omegn turistforening.

- Jeg skal betale erstatning. Hvor mye den kommer på vil jeg ikke kommentere, sier Nilsen til Dagbladet.no.

- Festetur

Leder for Narvik og omegn turistforening, Jon Sommerseth, er ikke spesielt imponert over Nilsen & Cos opptreden i fjellet.

- De hadde ingen ting å gjøre i fjellet, sier Sommerseth til Fremover.no. Han er sur for at folk på det han ifølge Fremover.no kaller en festetur ødelegger for turistforeningen og skaper medarbeid. Dessuten mener han at det er elendig at de ikke kontaktet turistforeningen for å fortelle at de hadde søkt nødly i hytta. Det var den gjenglemte bagasjen som satte Sommerseth på sporet.

- Jeg var så stressa når jeg våknet. Alt jeg tenkte på var å finne de andre slik at de ikke skulle melde meg savnet og dermed sette i gang en redningsaksjon, sier Nilsen. Han ber om unnskyldning for at han ikke la igjen en beskjed i hytta.

Nilsen hevder også at han i farten ikke fikk med seg hvem som eide hytta, men at han samme dag prøvde å finne det ut. Han tok kontakt med Eskil Fagerbakks svigerbror, men hevder at misforståelser gjorde at de ikke tenkte på turistforeningen som eiere.

- Jeg forstår godt han er irritert. Jeg beklager det, sier Nilsen.

De fem Farmen-deltagernes tur var i privat regi. Ifølge Eskil Fagerbakk ble de enige om turen mens de oppholdt seg på Farmen.

SØKTE NØDLY: </B>>- Jeg måtte finne meg varme for å berge livet, forklarer Runar Nilsen.