<strong>VONDE MINNER:</strong> Sebastian Marroquin er sønnen til den kaldblodige narkotikakongen Pablo Escobar, som drev tidenes største kokainimperium på 80-tallet. Gjennom Netflix nye storsatsning, «Narcos», blåses det nytt liv i oppveksten hans. Foto: Epa / NTB Scanpix
VONDE MINNER: Sebastian Marroquin er sønnen til den kaldblodige narkotikakongen Pablo Escobar, som drev tidenes største kokainimperium på 80-tallet. Gjennom Netflix nye storsatsning, «Narcos», blåses det nytt liv i oppveksten hans. Foto: Epa / NTB Scanpix Vis mer

Beryktet narkobaron portretteres i ny Netflix-serie - nå snakker sønnen ut

- Vi tryglet ham om å slutte med drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Netflix' siste storsatsing, «Narcos», har fått gode skussmål av anmelderne - og er blitt populær i rekordfart.

Serien tar for seg sanne historier fra de blodige narkokrigene i Colombia på 80-tallet. Den fryktede Pablo Escobar, mannen som drev tidenes største kokainimperium i Sør-Amerika, er selvsagt med.

I sin storhetstid satt Escobar, eller «The King of Cocaine», med makta over store deler av kokainmarkedet - noe som gjorde ham til en av verdens rikeste menn.

Den beryktede narkobaronen, som portretteres av brasilianske Wagner Moura (39), ble drept av den colombianske hæren i 1993, 44 år år gammel.

Byttet navn Escobar etterlot seg to barn, Juan Pablo og Manuela, som han fikk med kona María Victoria. Hun var bare 15 år da de giftet seg, han var 26.

Parets sønn, Juan Pablo Escobar, er i dag blitt 38 år og har byttet navn til Sebastian Marroquin.

<strong>DEN GANG DA:</strong> Pablo Escobar avbildet med sin 11 år yngre kone, María Victoria, i 1983. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Pablo Escobar avbildet med sin 11 år yngre kone, María Victoria, i 1983. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Marroquin ble tvunget ut av landet etter farens død i 1993, og har senere tatt sterk avstand fra narkomiljøet. I dag er han bosatt i Argentina med kone og barn, og er utdannet arkitekt.

Gjennom 2000-tallet levde han i en relativt privat og lukket tilværelse. I 2009 dukket han imidlertid opp i dokumentaren «Sins of My Father», for å beklage til de mange som ble offer for farens kaldblodige virksomhet.

Han har senere gitt ut bok om sin far, men det er først nå, med «Narcos», at Marroquin virkelig får oppmerksomhet.

- Tryglet ham om å slutte I helga lot han seg intervjue av The Independent, der han forteller om hvordan det var å vokse opp som sønnen til en nådeløs narkobaron, som stort sett tok livet av det sto sto i veien for ham, inkludert politikere, tjenestemenn og sivilie.

Marroquin bodde dengang i faren millionpalass, «Naples», som blant annet kunne skilte med egen gokart-bane og privat dyrehage.

- Min mor og jeg tryglet ham om å slutte med drapene. Men da hadde han nådd et punkt hvor det ikke fantes noe alternativ, sier han til avisa.

<strong>STOR INTERESSE:</strong> Skuespiller Wagner Moura (39) i rollen som Pablo Escobar i «Narcos». Foto: Netflix / NTB Scanpix
STOR INTERESSE: Skuespiller Wagner Moura (39) i rollen som Pablo Escobar i «Narcos». Foto: Netflix / NTB Scanpix Vis mer

- Kokainvirksomheten ødela familien min. Det ga oss alt i verden, men det tok også alt fra oss.

Da faren ble drept i 1993, lovet sønnen hevn. Heldigvis kom raskt på bedre tanker, og har siden fordømmet Escobars livsstil.

- Jeg er den siste personen i Colombia som fortjener sympati, sier han.

Dagbladets anmelder ga «Narcos» terningkast 5. Les hele anmeldelsen her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer