Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sean Hannity

Beryktet TV-stjerne var Trump-advokatens hemmelige klient.
- Fox framstår nesten som et underbruk

Programlederens troverdighet står i fare, mener USA-ekspert: - Når FBI ransaker kontoret til advokaten din skjønner jeg at du blir nervøs.

IKKE KLIENT: Fox News-programleder Sean Hannity nekter for at han har fått advokatbistand fra Trump-advokat Michael Cohen. Han sier i en uttalelse på Twitter at han aldri har mottatt faktura eller betalt juridiske gebyrer. Foto: Mike Segar/NTB Scanpix
IKKE KLIENT: Fox News-programleder Sean Hannity nekter for at han har fått advokatbistand fra Trump-advokat Michael Cohen. Han sier i en uttalelse på Twitter at han aldri har mottatt faktura eller betalt juridiske gebyrer. Foto: Mike Segar/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ei uke siden gjennomførte FBI for en razzia mot presidentens personlige advokat gjennom ti år, Michael Cohen.

Nå er det blitt det kjent at også Fox News-programlederen Sean Hannity er blant Cohens klienter. Det er uklart hva slags arbeid Cohen har gjort for Hannity.

Ketil Raknes, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania og tidligere USA-korrespondent for Morgenbladet, synes forbindelsen mellom Hannity og Cohen var uventet, og tror avsløringen sjokkerte Hannity selv.

- Det er helt åpenbart at Cohen ønsket å beskytte ham, sier Raknes.

Hannity har flere ganger forsvart Cohen på lufta. Fox News-programlederen nekter for at han har fått advokatbistand fra Cohen. Han sier i en uttalelse på Twitter at han aldri har mottatt faktura eller betalt juridiske gebyrer.

- Jeg har hatt noen korte diskusjoner med ham om juridiske spørsmål der jeg ønsket hans innspill og perspektiv, skriver han på Twitter.

BROMANCE: Sean Hannity, nyhetsanker på Fox News, og den amerikanske presidenten Donald Trump har et langt og godt forhold. Video: CNN Vis mer

- Ordentlige journalister

De tette båndene mellom Hannity og Trump kan bli problematiske for Fox News, mener Raknes.

- Fox News er mange ting. De er en ekstremt vellykket høyreorientert mediebedrift som har spesialisert seg på å sympatisere med den republikanske siden i USA. Men det er viktig at Fox også er et sted der det jobber ordentlige journalister som gjør vanlig journalistisk arbeid.

Mens nyhetsprogrammene tidvis gir Trump normal kritisk dekning, mener Raknes at måten presidenten omtales i talkshowene kan bli et problem.

- Det er et problem for Fox hvis de nesten framstår som underbruk av Det hvite hus. Det er helt åpenbart et problem for Hannitys troverdighet hvis han og presidenten bruker samme advokat, sier han.

- Reinspikka propaganda

Raknes mener Fox News står midt i striden om fake news og kritisk journalistikk, og at kanalen representerer alle sider i debatten samtidig.

- De har en del journalister med integritet, og så har de en del i talkshowene som har en uetterrettelig omgang med fakta.

Enkelte, som Sean Hannity, nærmer seg reinspikka propaganda, mener han.

- Da har det ikke noe med journalistikk å gjøre lenger. Har det noe å si om Hannity er ansatt Fox News eller om han hadde vært ansatt i Det hvite hus? Hadde han sagt noe annet da? spør Raknes.

- Prøvd å betale seg ut

- Det som skjer nå er at Trump blir innhenta av sitt tidligere liv. Cohen er en av de som har stått Trump nærmest de siste 20 åra, som har håndtert alle skandalene og dekket over alle feilene hans, sier Raknes.

Mens Trump ser ut til å komme forholdsvis uskadet ut av Russlandsetterforskningen, kan dette føre til trøbbel for presidenten, mener Raknes.

- Det handler om Trumps liv, og hvordan han har oppført seg og hvilke avtaler han har gjort med menneskene rundt seg. Det er nok et mønster at Trump har prøvd å betale seg ut av kjipe situasjon eller når han har gjort noe galt, sier han og legger til:

- Når FBI ransaker kontoret til advokaten din skjønner jeg at du blir nervøs. Det kan ligge mange potensielt farlige saker her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!