«Beryktet»

Den «andre» filmen om Truman Capote det er verd å få med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: What is this thing called Love? Cole Porter stilte spørsmålet da han skrev sin slitesterke ballade for snart åtti år siden. Den åpner «Beryktet», og det er egentlig det samme spørsmålet filmen stiller. Hva er kjærlighet? Hva gjør kjærligheten med oss? Her handler det om hvordan en dekadent og bitchy forfatter endrer karakter etter å ha forelsket seg i en mann som er skyldig i å ha drept en familie i Kansas.

Det lyder kjent - dette er den andre filmen basert på den amerikanske forfatteren Truman Capote og hans arbeid med dokumentarromanen «Med kaldt blod». Bennett Millers «Capote» kom først, vant en rekke priser og stilte denne, som ble påbegynt omtrent samtidig, fullstendig i skyggen.

Regissør Douglas McGraths manus er basert på boka med den snertne tittelen «Truman Capote: In Which Various Friends, Enemies, Acquaintences, and Detractors Recall His Turbulent Career» av George Plimpton. Regissør og manusforfatter McGrath tegner et litt annet bilde av forfatteren enn kollega Miller gjorde. Visst er han også her en skikkelig sladrehank, til tider en ganske ondsinnet en. Han er en namedropper og skrytepave av dimensjoner, og styrer sin skribentkarriere kynisk etter «målet helliger middelet»-prinsippet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer