<strong>EN OPPRØRER:</strong> Edvard Munch og Kristiania-bohemen utfordret borgerskapet for over hundre år siden. - Et opprør som var like barsk som hippieopprøret på 60-tallet i San Fransisco med Jim Morrison og Co. sier Lars Lillo-Stenberg. Foto: Anders Grønneberg
EN OPPRØRER: Edvard Munch og Kristiania-bohemen utfordret borgerskapet for over hundre år siden. - Et opprør som var like barsk som hippieopprøret på 60-tallet i San Fransisco med Jim Morrison og Co. sier Lars Lillo-Stenberg. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Besatt av Edvard Munch

- Jeg kjenner at han er inni hodet mitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Lillo-Stenberg (51) har levd med kunstneren siden guttedagene. Nå gir de ut plate sammen.

Siden guttedagene 12. desember er det 150 år siden Edvard Munch ble født. I hele år har vi feiret maleren, men nå er det på tide å markere dikteren og skribenten Munch.

- Jeg har vært opptatt av Edvard Munch helt siden jeg som 14 åring så en tv-serie om ham på NRK midt på 70-tallet, sier Lars Lillo-Stenberg.

12. desember kommer albumet «Lars Lillo-Stenberg: synger Munchs hjerteblod» - samtidig som han markerer 150-års jubileet med forestilling i Tokyo.

Munchs tekstunivers - Det begynte for snart tre år siden. Ellen Sejersted Bødtker og Ole Henrik Moe ville lage en danseforestilling med Munchs tekster - og ønsket meg på laget som låtskriver, forteller Lillo-Stenberg.

Siden da er det blitt en rekke forestillinger på Ramme gård, i New York og neste uke i Tokyo.

Forestillingen har utviklet seg med stadig flere sanger basert på Munchs tekstunivers.

- Som en gryte som godgjør seg over lag tid, ble det til en plate. Noen av tekstene er brukt direkte, andre ting er bearbeidet. Munch er veldig tilstede i det å være menneske, sier Lillo-Stenberg.

«Morsom og pussig» I niende klasse skrev unge Lars Lillo særoppgave om Edvard Munch. Han har lest en rekke bøker om kunstneren, for framholder spesielt Rolf Stenersens «Nærbilde av et geni».

- Edvard Munch har preget meg. Jeg kjenner at han er inni hodet mitt, sier Lillo-Stenberg.

Munch slet med sine demoner, angst, lidelser og sjelelige kamper. Men han hadde også en «morsom og pussig måte å beskrive seg selv om sitt liv på», ifølge Lars Lillo.

For øvrig: DeLillos spiller lørdag kveld på Rockefeller i sin helhet «Neste sommer» - albumet som kom for 20 år siden.

Og: For 20 år siden kom også «Løsrivelse», et album med Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad til tekster av Edvard Munch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer