Anmeldelse: Kabíček, Skandfer og Agdestein - «Krüger og Krogh – Spøkelseståken»

Besettende eventyr fra 60-tallets Oslo

Det nye Krüger og Krogh-albumet utnytter sagn og historie på forbilledlig vis.

TIDSKOLORITT: Historien begynner med en stemningsfull tegning av Telthusbakken i Oslo under skumringen. Illustrasjon: Ronald Kabíček, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein.
TIDSKOLORITT: Historien begynner med en stemningsfull tegning av Telthusbakken i Oslo under skumringen. Illustrasjon: Ronald Kabíček, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ronald Kabíček, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein satte lille tegneserienorge på hodet i 2014 med sin debut: «Krüger og Krogh – Brennpunkt Oslo». Ikke bare var historien spennende og tegningene av 1960-tallets Oslo så korrekte at de kunne få eldre demente til å plutselig klarne til, men i tillegg var det hele tegnet i en elegant fransk-belgisk stil som føltes overraskende frisk i denne norske tapningen.

Omstendelig prosess

Albumet ble en umiddelbar suksess med over 24 000 i opplag, milliardær og tegneserieentusiast Johan H. Andresen shoppet selv en hel pall for å gi det gratis til Oslos skoleelever. Folk gledet seg vilt til andrealbumet, men så ble det stille, helt fram til nå.

Det tar derimot ikke mange blikkene på det nye albumet «Spøkelseståken», før hele ventetida er tilgitt. Dette albumet er minst like visuelt gjennomarbeidet som det første.

Vi er fortsatt i 1964 og reklamene, bilene, husene, ja selv hvilke filmer som vises på kino, er historisk korrekt. Fargeleggingen er også ytterst smakfull og variert slik at koloritten aldri blir kjedelig.

Spennende og godt plott

Historien begynner med en stemningsfull tegning av Telthusbakken i skumring. En guttegjeng skal gjøre et vågestykke på gamle Aker kirkes gravlund, men blir i stedet vettskremt av noen mystiske, kuttekledde skikkelser. Dermed må Jacob Krüger og Otto Krogh i den superhemmelige etterretningstjenesten AFMA (Avsnitt for mellomliggende anliggender) utforske saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer