Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Besettende historisk roman om en morder og hans motiver

Om et blodig trippeldrap i det mørkeste Skottland.

BOOKER-NOMINERT: Graeme Macrae Burnet var i 2016 nominert til Man Booker-prisen for boka «His Bloody Project». Foto: Press Forlag
BOOKER-NOMINERT: Graeme Macrae Burnet var i 2016 nominert til Man Booker-prisen for boka «His Bloody Project». Foto: Press Forlag Vis mer

Den skotske forfatteren Graeme Macrae Burnet skriver så overbevisende om fortida, i dette tilfellet et landsens skotsk samfunn i 1869, at mange lesere har trodd at denne boka er en dokumentarroman.

Burnet hevder innledningsvis at han i jakten på sin farfar kom over historien om Roderick Macrae (som også er dikterens mellomnavn), en 17-åring som ble stilt for retten for et spektakulært trippeldrap.

Sterke memoarer

Men det hele er oppdiktet, altså en roman. Den er komponert som en dokumentsamling, der handlingsforløpet kommer fram gjennom samtidige, skriftlige kilder, «redigert og presentert» av forfatteren.

Noe av det spesielle med saken er at unge Roderick på oppfordring fra sin advokat har nedtegnet sin historie i papirer som kommer for en dag. Han redegjør for sin oppvekst med en innbitt og voldelig far, en vakker mor, en litt yngre søster og to små tvillinger. Det går fram at han er en særegen litterær begavelse.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?