Besettende originalt

Jean-Baptiste Adamsberg jakter på en død morder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Franske Fred Vargas har skapt en av moderne krimlitteraturs mest originale helter: Fullmektig Adamsberg i Paris-politiet bedriver sin etterforskning med en blanding av intuisjon og spontanitet, og for leseren byr arbeidsmetodene hans alltid på positive overraskelser.

Quebec-tur

I «Neptuns tenner», den fjerde boka i serien, strekker handlingen seg ut i både tid og rom - den begynner på sett og vis for tretti år siden, og tar oss med til både Quebec og Detroit og flere steder i Frankrike. Og tittelen henspiller på en trefork som er benyttet som drapsvåpen en rekke ganger, uten at den virkelige gjerningsmannen - en fryktinngytende dommer - noensinne har måttet stå til rette for det.

Mistenkt

En av dem som fikk lide for den uhyggelige treforkmorderen var Adamsbergs bror Raphaël. Han ble for mange år siden mistenkt for å ha tatt livet av kjæresten sin, og selv om han ble frikjent i retten var ryktene ikke så lette å bli kvitt. Raphaël forsvant etterpå, og storebror Jean-Baptiste ble nødt til å gi opp håpet om å få tatt den virkelige drapsmannen, for han døde i 1987. Det trodde man i hvert fall, men nå er et nytt offer funnet med merker etter en trefork i brystet, og Admasberg legger i vei for å finne ut mer om saken. Han noterer seg at det lokale politiet allerede har arrestert en gjerningsmann, men Adamsberg er sikker på at de har tatt feil og at den fryktede (men døde) dommeren er tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer