Besettende

Med utgangspunkt i klubbkulturen og den nye, sjangeroverskridende jazzscenen treffer Xploding Plastix innertier med sitt debutalbum.

«Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents» fungerer som en musikalsk bevissthetsutdrivende opplevelse. I en og samme låt blir man sugd inn i mørke, ubehagelige irrganger, samtidig som et lekende lett komp kjæler med deg, en frenetisk energi på grensen til det maniske gir deg konstante støt og en sofistikert melodi smører deg mykt og deilig.

Xploding Plastix, bestående av Hallvard W. Hagen og Jens Petter Nilsen, har laget ei totalitær og invaderende plate, ei fantastisk plate som kler og pirrer et utall sinnsstemninger, som utfordrer, som behager, som river og sliter, og som gir depressive indre bilder og intens danselyst på en og samme tid.

Ustoppelig begjær

«Amateur Girlfriends...» er som et popkulturelt lappeteppe, et eklektisk produkt av en begjærlig sample-kultur som aldri står stille og som blåser gamle begreper som sært og tilgjengelig hinsides. Plastix er like mye storslått, dramatisk og livsbejaende underholdningsmusikk som det er kompromissløs og neoeksperimentell elektronikakunst.

Uante dybder

Kombinasjonen av strenge jazzgrooves, orkestral triphop-schwung, humoristisk easy listening, widescreen-filmmusikk, umiddelbare, poppete melodier og et utall fantasirike samples i hver eneste låt gir et lydbilde som er frapperende og tidvis helt besettende.

Xploding Plastix har laget ei vakker og grenseløs plate det vil bli umulig å overse i 2001.