Besinn deg, Raymond!

GAZA: Det er ingen steder å gjemme seg i Gaza. Jeg har vært der selv, for Palestinakomiteen. Jeg satt hjemme i stua hos Dr. Fathi Arafat da vi fikk tekstmeldingen fra Norge: «Israel sier på Dagsrevyen at de skal bombe Gaza i natt.» Jeg vet hvordan det er å ligge våken om natten, fullt påkledd, og frykte for sitt eget liv. Èn natt. En gang. Uten egne barn å bekymre seg for. Og med vissheten om at overlever jeg disse dagene i Gaza, kan jeg reise hjem til min fremtid, i mitt trygge, frie land.

Nå ser jeg skjelvende på nyhetene, og tenker på ettåringen jeg møtte da, som gjentok et av de få ordene hun kunne; «tiara»- fly.

Palestina er okkupert, Gaza er beleiret og barna, ungdommene, fedrene, mødrene, besteforeldrene som bor der har hverken jobb, bensin, strøm, mat eller fremtidsutsikter. De har ingen steder å gjemme seg når bombene regner.

I nyhetene får vi høre at de israelske angrepene er svar på palestinske raketter. Det minner om da vi var barn, og ville finne ut hvem som begynte. Men det var ikke palestinerne som «begynte». Okkupasjonen var begynnelsen. Og innesperringen av 1.5 millioner mennesker på et område på størrelse med Hamar kommune er fortsettelsen.

Så langt er én israeler er drept, og over 300 palestinere. De okkuperte palestinerne er fattige. De har hjemmelagde raketter. Og okkupanten Israel er rik, staten har en av verdens best utstyrte hærer. Deres terror er sponset av andre rike land. Hvordan kan du, statssekretær Raymond Johansen, snakke om at «partene må besinne seg»? Det foregår en massakre. Det vet du. Norge må trekke sine investeringer i Israel og kalle ambassadøren hjem. Du og dine kolleger må bytte ut det tannløse og ukorrekte begrepet partene med okkupant og okkupert. Og vi andre bør i det minste boikotte Israel.