Beskylder matanmeldere for bløff

Spiste ikke kamskjell på Svalbard.

RASENDE: Gert Nygårdshaug synes beskyldningene om juks er uhørte. Han mener han selv og Torgrim Eggen er de ærligste matanmelderne i Norge. FOTO: NINA HANSEN
RASENDE: Gert Nygårdshaug synes beskyldningene om juks er uhørte. Han mener han selv og Torgrim Eggen er de ærligste matanmelderne i Norge. FOTO: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Dette er de suverent best tilberedte kamskjellene jeg noensinne har smakt. Og jeg har smakt mange!», uttaler forfatter Torgrim Eggen i en anmeldelse av restaurant Huset i Longyearbyen.

Forfatterne Gert Nygårdshaug og Torgrim Eggen har i lang tid og under fullt navn anmeldt restauranter for E24. Anmeldelsene har vært skrevet i en personlig stil der dialogen mellom de to er sentral.

Problemet var imidlertid at Eggen aldri var på Svalbard, og at flere av anmeldelsene deres er skrevet uten at de testet maten sammen. Nå har det brutt ut full krangel om restaurantanmeldernes arbeidsmetoder.

- Det stinker- Ja, vi har dikta opp noe dialog fordi ikke begge har vært til stede, men hva faen. Det faglige er ikke oppdiktet, sier Eggen til Dagbladet.no. I restaurantmiljøet har det lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at flere av Eggen og Nygårdshaugs anmeldelser har vært «fake».

Dette hevder Aperitif-redaktør Jan H. Amundsen, som skrev om saken da han nylig observerte Eggen på Restaurant Cru uten sin kollega. Like etter stod en anmeldelse signert begge to på trykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer