Maskorama

Beskylder NRK for Senterparti-valgkamp

Kringkastingsrådet har mottatt flere klager på NRK-programmet «Maskorama». Kritikken går blant på bruken av låta «Fy faen» og castingen av Trygve Slagsvold Vedum.

VALGKAMP: Trygve Slagsvold Vedum skjulte seg bak Fugleskremselet i Maskorama. Nå beskyldes NRK for å drive valgkamp for Senterpartiet. Foto: NRK.
VALGKAMP: Trygve Slagsvold Vedum skjulte seg bak Fugleskremselet i Maskorama. Nå beskyldes NRK for å drive valgkamp for Senterpartiet. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kringkastingsrådet skal torsdag ta opp en haug av klager som har kommet inn til rådet. De skal blant annet diskutere debatten med Helge Lurås, sangen «Fy faen» i Maskorama og casting av Trygve Slagsvold Vedum.

NRK har fått inn flere klager på at låta «Fy faen» ble sunget av Herman Dahl som var inne i «Vikingen». Seerne reagerer på innholdet av et banneord.

- Jeg var klar over at enkelte kunne reagere på tittelinja. Vi tar ikke skade av å bli påminnet om at alle valgene vi tar kan få negative reaksjoner, sier Jan Egil Ådland prosjektredaktør i NRK.

Han mener låtvalget er innafor på bakgrunn av låtens suksess og at kraftuttrykket er en naturlig del av det norske språk.

- Jeg har lyst til å si; nei NRK skal ikke sensurere. Det er flott at vi har fått et program hvor vi klarer å samle hele familien i sofaen. Det hadde vi i ikke fått til om vi skulle vurdere alle ord og uttrykk, sier rådsleder Julie Brodtkorp

- Driver valgkamp for Sp

Kringkastingsrådet har mottatt to klager på castingen av partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Klagene antyder at NRK driver valgkamp for Senterpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer