Beskylder Twitter for sensur av Putin-parodier

Twitter har stengt flere kontoer med parodier av Vladimir Putin.

TWITTERSENSUR: Twitter har stengt en rekke kontoer med parodier av Russlands president Vladimir Putin, her fotografert på Hellas-besøk. Foto: Alexandros Avramidis / Reuters / NTB scanpix
TWITTERSENSUR: Twitter har stengt en rekke kontoer med parodier av Russlands president Vladimir Putin, her fotografert på Hellas-besøk. Foto: Alexandros Avramidis / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst fem populære Twitter-kontoer som parodierer Russlands president Vladimir Putin, er stengt siden begynnelsen av uka. Sinte følgere reagerer og beskylder mikrobloggtjenesten for sensur.

Parodikontoer på Twitter har vært et fast innslag siden tjenesten ble lansert. En av de mest kjente parodierer britenes dronning Elizabeth, og også kong Harald er behørig parodiert i en Twitter-konto som Odd-Magnus Williamson står bak. Norske politikere får gjennomgå, statsminister Erna Solberg har minst to.

Den mest populære av kontoene som nå er sperret, var @DarthPutinKGB, melder britiske Telegraph. Den var ikke lenger å finne fra tirsdag ettermiddag, og Twitter-brukerne fikk bare opp en kort melding om at kontoen var stengt. Kontoen har vært aktiv siden 2013.

Twitter vil ikke kommentere saken, men henviser til sine retningslinjer for parodikontoer. Twitter-brukere spekulerer i om en klagekampanje fra Kreml-vennlige nettaktivister ligger bak, skriver avisen.

Flere andre Twitter-kontoer med parodier på russiske offentlige personer og instanser er også sperret. En konto med en parodi på Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov ble sperret, men er siden blitt åpnet igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer