TWITTERSENSUR: Twitter har stengt en rekke kontoer med parodier av Russlands president Vladimir Putin, her fotografert på Hellas-besøk. Foto: Alexandros Avramidis / Reuters / NTB scanpix
TWITTERSENSUR: Twitter har stengt en rekke kontoer med parodier av Russlands president Vladimir Putin, her fotografert på Hellas-besøk. Foto: Alexandros Avramidis / Reuters / NTB scanpixVis mer

Beskylder Twitter for sensur av Putin-parodier

Twitter har stengt flere kontoer med parodier av Vladimir Putin.

Minst fem populære Twitter-kontoer som parodierer Russlands president Vladimir Putin, er stengt siden begynnelsen av uka. Sinte følgere reagerer og beskylder mikrobloggtjenesten for sensur.

Parodikontoer på Twitter har vært et fast innslag siden tjenesten ble lansert. En av de mest kjente parodierer britenes dronning Elizabeth, og også kong Harald er behørig parodiert i en Twitter-konto som Odd-Magnus Williamson står bak. Norske politikere får gjennomgå, statsminister Erna Solberg har minst to.

Den mest populære av kontoene som nå er sperret, var @DarthPutinKGB, melder britiske Telegraph. Den var ikke lenger å finne fra tirsdag ettermiddag, og Twitter-brukerne fikk bare opp en kort melding om at kontoen var stengt. Kontoen har vært aktiv siden 2013.

Twitter vil ikke kommentere saken, men henviser til sine retningslinjer for parodikontoer. Twitter-brukere spekulerer i om en klagekampanje fra Kreml-vennlige nettaktivister ligger bak, skriver avisen.

Flere andre Twitter-kontoer med parodier på russiske offentlige personer og instanser er også sperret. En konto med en parodi på Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov ble sperret, men er siden blitt åpnet igjen.

Radio Free Europe offentliggjorde en liste over høydepunktene fra @DarthPutinKGB i protest mot stengningen. Blant dem er meldinger som: «Ikke tro på noe Kreml ikke først nekter for» og «Russland har kuttet forsvarsbudsjettet - men angrepsbudsjettet er uendret.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram