Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beskylder Valebrokk for TVNorge-hets

Krangelen mellom TVNorge-eierne når stadig nye høyder. SBS-sjef Markus Tellenbach beskylder TV2-sjef Kåre Valebrokk for å drive en hetskampanje mot TVNorge. - Vi driver med seriøs og kritisk journalistikk, svarer Valebrokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skulle TVNorge rydde all tvil av veien. Hovedeier SBS, representert ved den mektige sjefen Markus Tellenbach, hadde samlet pressen for å skjelle ut TV2-sjef Kåre Valebrokk og samtidig fortelle at TVNorge er god butikk.

SBS-sjefen hevder at medeier og konkurrent TV2 driver en regelrett hetskampanje mot TVNorge.

- TVNorge har lyktes i å ta unge seere fra TV2. For første gang innser TV2 at TVNorge er en konkurrent. Kampanjen likner ingenting jeg har vært borti før. Hvis planen er å bli kvitt TVNorge, så er tilfellet det motsatte, sier Tellenbach.

- Ville veier

TV2-sjef Kåre Valebrokk mener Tellenbach og TVNorge er på ville veier.

- Det er ikke slik seriøs norsk journalistikk fungerer. Her holder vi eierskap og nyhetsjournalistikk fra hverandre, sier Valebrokk.

- Er det et dilemma å være i et eierskap og samtidig drive med kritisk journalistikk?

- Nei, det synes jeg ikke. Nyhetsdekningen gjøres av nyhetsredaktøren, og jeg tar meg i dette tilfellet av eierskapet på 49,3 prosent i TVNorge.

- Driver TV2 med like kritisk journalistikk når saker eller medarbeidere i egen kanal omtales?

- Det gjør vi stadig, og det vil vi fortsette med. Det ble for eksempel drevet meget kritisk journalistikk i TV2 i Flatland-saken. Dagbladet promoterer også sine egne saker, riktignok med helt andre virkemidler, sier han.

Tellenbach tok seg i går ikke tid til å snakke direkte med Valebrokk, men har følgende beskjed til ham: - La oss gå tilbake til en rasjonell samtale mellom to eiere.

- Hvordan ser TV2 for seg et videre samarbeid med SBS?

- Nei, det får du ingen kommentar på. Det skal jeg ta opp i TVNorges styremøter - hvis det skal tas opp, sier Valebrokk.

Tror på TVNorge

TVNorge har de siste åra gått med et tresifret millionunderskudd. Tellenbach sier at han tror kanalen vil gå i null innen to år. Skulle det likevel ikke skje, så er SBS villig til å legge enda mer penger på bordet. SBS har siden 1999 tapt nærmere to milliarder kroner, og mediekonsernets pengesekk krymper stadig inn.

- Vi har ingen finansielle problemer, sier Tellenbach.

SBS og TV2 har i nesten ett år forsøkt å finne ut av eiersituasjonen i TVNorge. Tellenbach sier nå at han er villig til å kjøpe hele TVNorge - men ikke til hvilken som helst pris.

- Da ser jeg med forventning fram mot et godt tilbud, svarer TV2-sjef Kåre Valebrokk.

Hele Norges coronakart