Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beskyldes for å ha stjålet overgrepsvits

- Folk skal vite at det er min vits, sier ukjent komiker, som støttes på Twitter.

(Dagbladet): Golden Globes er kjent for å være den frekke fetteren til den noe stive Oscar-utdelinga. Også i år var den navnelappen beskrivende for showet som tre år på rad lot konferansier Ricky Gervais fornærme nær sagt samtlige av Hollywoods elite.

Årets utdeling gikk av stabelen 15. januar, og ble ledet av «30 Rock»-stjerna Tina Fey og Amy Poehler fra komiserien «Parks & Recreation». 

Se video øverst i saken.

De to er i trøbbel og beskyldes for å ha stjålet vitsen som ga dem mest spalteplass like etter showet, ifølge avisa The Huffington Post.

Kliss lik overgrepsvits Under deres åpningsmonolog vitset Fey og Poehler om hvordan Bill Cosby tiltrakk seg damer: Ved å legge sovepiller i drinkene deres. Et gisp gikk gjennom forsamlinga som har overgrepsanklagene mot Cosby friskt i minne.

I timene etter prisutdelinga var både Twitter og Facebook proppet med støtteerklæringer til den relativt ukjente komikeren Barry Sobel. Under et stand-up show i New York 21. desember ifjor, skal han ha fremført en vits nesten ordrett lik den Fey og Poehler dro for hele underholdningsverden noen uker senere.

Sobels vits skal ha gått omtrent slik: «Bill Cosby har endelig svart på beskyldningene: Du får pillene inn i jenta. Sammen med voldtekten. Folk vil vite hvordan du gjør voldtekten... Du får pilla i jenta først». 

Fey og Poehler åpningsmonolog var påfallende lik: «Bill Cosby har endelig svart på beskyldningene: Du får pillene inn i folket. Men folket vil ikke ha pillene i seg». 

- Folk skal vite at vitsen er min Verken Fey eller Poehler har kommentert påstanden.

Opphavsmannen derimot, komiker Barry Sobel, er klar på at vitsen er hans:

 

«Noen ganger blir 'sendt videre' rett og slett fordi det er morsomt, uten at man gir honnør til dem som skrev det. Jeg vil bare at folk skal vite at vitsen er min» sier han om saken, ifølge nettstedet Crushable.