Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beskyldes for dobbeltrolle

Mens de fleste avisene valgte å gi boka «Det gyldne snitt» lunkne anmeldelser, hentet litteraturkritiker Hans H. Skei fram de store superlativene. Onde tunger hevder at det er fordi han var hovedkonsulent for boka i Bokklubben Nye Bøker. Diskuter anmeldernes rolle!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et hardnakket rykte i forlagsverdenen hevder at Skei var hovedkonsulent for den samme boka i Bokklubben Nye Bøker. Den gode anmeldelsen var ment å virke salgsfremmende for romanen forfattet av Pernille Rygg. Selv fnyser Skei av ryktene: - Dette er bare tull.

- Så ryktet stemmer ikke?

- Nei, det gjør det ikke. Skei vil ikke kommentere om han fungerer som konsulent for bokklubbene i andre sammenhenger. - Jeg kommenterer aldri slike spørsmål, sier Skei, som er professor i allmenn litteraturvitenskap, medlem av Rivertonklubbens litterære råd og administrator for juryene i Brageprisen. Knut Gørvell, direktør i De norske Bokklubbene, vil heller ikke ut med hvorvidt Hans H. Skei er konsulent.

- Vi passer på å gjøre konsulentene oppmerksomme på at de bør unngå å anmelde bøker de har antatt for oss. Men det står ikke noe om det i kontraktene, sier Gørvell.

- Hvis det likevel oppstår glipper, tar vi det opp med konsulenten. Dette er en liten verden, og vi er opptatt av å holde stien vår ren.

Vil du diskutere anmeldernes rolle? Delta i /ordskiftet!