Olivia Rodrigo:

Beskyldes for plagiat - igjen

Artist Olivia Rodrigo har igjen blitt beskyldt for plagiat - og har lagt til to nye låtskrivere for låta «Good 4 u».

GIR CREDIT: Etter beskyldninger om plagiat i låta «Good 4 u» har Olivia Rodrigo nå gjort endringer. Foto: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP / NTB
GIR CREDIT: Etter beskyldninger om plagiat i låta «Good 4 u» har Olivia Rodrigo nå gjort endringer. Foto: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Låta «Good 4 U» av 18-åringen Olivia Rodrigo har tatt verden med storm siden den ble lansert i mai i år. Det har blitt hennes nest mest populære låt på Spotify, med hele 782 millioner lyttere. Den er bare slått av «drivers license», som har over en milliard lyttere.

I etterkant av at låta ble sluppet, har det kommet beskyldninger fra fansen om flere likheter mellom «Good 4 u» og bandet Paramore sin låt «Misery Business» fra 2007. Da «Good 4 u» ble lansert i mai ble ikke noen av medlemmene fra Paramore kreditert, men nå har Rodrigo gjort endringer, skriver BBC.

Gir nå kredit

Sanger Hayley Williams og eks-gitarist Josh Farro fra Paramore er nå kreditert som låtskrivere for låta. Det ble klart da plateselskapet til Paramore, Warner Chappell Music, la ut et innlegg på Instagram der de feiret at «Good 4 U» var på toppen av musikklistene i USA. I innlegget skrev plateselskapet:

- En stor «shoutout» til våre låtskrivere Hayley Williams & Joshua Farro.

Williams delte innlegget videre med følgende tekst:

- Plateselskapet vårt slår seg løs nå.

Ifølge Billboard har medarbeiderne til både Rodrigo og Paramore vært i kontakt med hverandre i forkant av lanseringen i mai.

Ikke første gang

Det har, ifølge BBC, blitt mer vanlig at låtskrivere blir kreditert som låtskrivere etter at låta er sluppet, ofte for å unngå kostbare søksmål om plagiat.

Det er heller ikke første gang Rodrigo blir beskyldt for plagiat. I juli besluttet hun å legge til blant andre Taylor Swift som låtskriver for hennes låt «Déjà Vu». Rodrigo var i forkant åpen om at Swifts låt «Cruel Summer» hadde påvirket «Déjà Vu».

I juni i år var Rodrigo også i hardt vær etter beskyldninger om å ha plagiert Elvis Costello for et gitarriff han brukte i låta Pump It Up fra 1978, skriver BBC. Etter en twitter-bruker skrev at Rodrigos sang var svært lik sangen fra Costello, tok sistnevnte Rodrigo i forsvar.

- Det er greit for meg. Det er sånn rock & roll funker. Du tar de ødelagte bitene av en annen glede og lager en helt ny leke. Det er det jeg gjorde, skrev Costello.

Olivia Rodrigo har så langt ikke kommentert saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer