Beskytt trosfriheten

Religiøse mennesker må også få mulighet til å realisere sine drømmer.

FRIHET: Trosfrihet i Norge bør også komme til synet når reelle saker avgjøres, ikke bare være forbeholdt festtaler, skriver artikkelforfatterne. Bildet er fra en pro-hijabdemonstrasjon i Oslo i 2004.
Foto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix
FRIHET: Trosfrihet i Norge bør også komme til synet når reelle saker avgjøres, ikke bare være forbeholdt festtaler, skriver artikkelforfatterne. Bildet er fra en pro-hijabdemonstrasjon i Oslo i 2004. Foto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Politidirektoratet har avgitt sitt positive syn på hijab i politiet, har debatten igjen rast. Først vil vi gi Politidirektør Ingelin Killengren honnør for å ha taklet saken prinsipielt, istedenfor å gi etter for kravet om en politisk korrekt anti-religiøsitet.

Enkelte uttalelser i hijab-debatten høres virkelig ille ut. Arne Johannessen fra Politiforbundet har hevdet at politiuniformen ikke lenger er «ren». Han bør tenke grundig gjennom om dette er en uttalelse han ønsker å ha hengende ved seg. Man kan godt forestille seg at meningen var uskyldig, men da er det ekstremt uheldig valg av ord.

Mange usanne påstander kastes fram om hijab. De fortjener et svar. Et argument som brukes er at hijabbrukere ikke vil kunne være nøytrale. Dette argumentet kan også brukes mot minoriteter i sin alminnelighet. Det at de skiller seg ut ved et annerledes navn eller utseende betyr ikke at de ikke har integritet. Det er opprørende å høre slike fordomsfulle påstander og de er selvsagt også helt gale. Minoriteter, etniske eller religiøse, er selvsagt like lojale i forhold til sin arbeidsgiver som andre arbeidstakere. Enhver arbeidstaker må følge de retningslinjer en arbeidsgiver gir for utførelsen av arbeidet. Det kan virke som en minoritet i sin alminnelighet vil undergrave sin arbeidsgiver og ikke er i stand til å utføre arbeidet på lik linje med andre kolleger. Denne spredningen av fordommer vil vi ta sterkt avstand fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer